Prachtige treffer brengt Wijhe’92 fijne start na de winter (2-1)

Wijhe’92 won zondagmiddag in 2J met 2-1 thuis van Stevo uit Geesteren. De ploeg van Peter Jansen forceerde in de 94e minuut de winnende treffer. Ricardo Heerink werd de matchwinner en bezorgde de Wijhenaren een fijne driepunter.

Winnen in een thuisduel van de nummer vijf in 2J is een prima resultaat van de ploeg van Jansen. Wijhe’92 had het de eerste seizoenshelft zwaar in de onderste regionen van 2J. Met de overwinning van vandaag klimt men naar een achtste plaats. Het gaatje tot de ‘gevarenzone’ plaats elf is echter nog nihil, slechts drie punten.

Het thuispubliek kon van een flitsende start genieten. Al na twintig seconden lag de bal in het doel van de ploeg uit Geesteren. Een voorzet van Paco Platenkamp werd enigszins gelukkig door aanvoerder Luuk Nijman tot doelpunt gepromoveerd (1-0). Stevo, getraind door oud-prof Peter Reekers, kwam kort voor rust op een gelijkmaker. In de fase voor de 1-1 hadden beide ploegen al de nodige kansen gemist. Erik Sonder wist het net wel te vinden (1-1).

In een rommelige tweede helft met veel wisselingen leek een puntendeling de uitkomst van deze middag. Ricardo Heerink wist echter diep in blessuretijd zijn ploeg naar de winst te schieten (2-1). De technisch vaardige middenvelder krulde de bal prachtig in de bovenhoek.

Een drukke oefenweek voor Wijhe’92, want op dinsdag speelt men tegen Colmschate’33. Komende donderdag speelt men vervolgens een oefenduel in en tegen Heino. Over twee weken staat het competitieduel in Twello tegen Voorwaarts op de rol.

Foto’s: Rijk van den Berg