Wijhe’92 speelt gelijk, Overwetering en Heino verliezen

De Sallandse clubs uitkomend in de 2e klasse J bewezen zichzelf een slechte dienst. Alleen Wijhe’92 hield een punt over aan de uitwedstrijd in Denekamp (SDC’12) door 0-0 gelijk te spelen. Heino en Overwetering verloren beiden.

Wijhe’92 streed in een open duel in Denekamp voor de drie punten. Ondanks dat beide ploegen goede kansen kregen, lieten beide doelmannen zien over de nodige kwaliteiten te beschikken. Wijhe’92-goalie Heimeriks toonde deze middag meerdere malen zijn kwaliteiten, waardoor zijn ploeg in ieder geval met één punt huiswaarts vertrok (0-0).

Overwetering hield aan de eerste twee competitieduels vier punten over. En dat is knap voor een promovendus. Toch moest het vandaag zijn meerdere erkennen in een andere promovendus namelijk het Enschedese Vogido. In Olst kwam Overwetering na aan halfuur spelen op een 0-1 achterstand. Kort daarna trok Bram de Haas namens de thuisclub de stand weer gelijk (1-1). Na rust was het echter de ploeg uit Enschede die de 1-2 en zelfs 1-3 maken, terwijl Overwetering zeker niet de mindere was. Tot overmaat van ramp mist Dennis Lokate ook nog een strafschop, waardoor de aansluiting op de gelijkmaker uit bleef. Overwetering incasseerde zijn eerste verliespartij in 2J.

Beluister hier het interview met Overwetering-trainer Van Norel gemaakt door AirplayRadio: http://www.mobypicture.com/user/AirplaySport/view/16002284

Heino kende een sombere middag. Waar vorige week ook niet werd gescoord, maar wel heel aardig gevoetbald werd, was het deze week voetballend een stuk minder. De nodige kansen die vorige week onbenut werden gelaten, waren deze zondag thuis tegen De Zweef mondjesmaat aanwezig.
In De Zweef vindt Heino al jaren een geslepen en ervaren tegenstander, die met weinig kansen een wedstrijd kan beslissen, zó ook deze zondagmiddag. De eerste goede kans van De Zweef was via Stijn Klein Robbenhaar raak (0-1). In de tweede helft maakte Niels Hegeman snel de 0-2, waarmee het verzet gebroken leek. Heino probeerde het wel, maar kon weinig uitgespeelde kansen op de mat leggen, waardoor de wedstrijd in het voordeel van De Zweef in rap tempo richting het eindsignaal ging.

Volgende week speelt Overwetering uit tegen Tubantia, Wijhe’92 thuis tegen WVV’34 en Heino uit tegen Schalkhaar.

Onderstaande foto’s van Heino-De Zweef zijn gemaakt door Johan Wolff. Voor meer foto’s kijk op http://www.johanwolff.nl/ (Let op! Op onderstaande foto’s zitten auteursrechten)