Wie wordt Go Ahead’s nieuwe buitenspeler?

FC Twente-speler Jerson Cabral zou niet gretig genoeg zijn om naar Deventer te komen. Ondanks de noodzaak van met name versterking op de flanken en een rechtsback, gaat GA Eagles, in het bijzonder trainer Foeke Booy (foto), op zoek naar nieuwe spelers die blij zijn met een kans bij de Eredivisionist. Het is graag of niet! 

Na de verloren oefenwedstrijd in Terwolde gisteren tegen SC Heerenveen (1-2) liet Booy zich tegenover Total-Sportreport positief uit over de huidige selectie: ‘Het is opnieuw een goed team, spelers die voor elkaar willen werken. Ik ben positief uit deze wedstrijd gekomen. Met name conditioneel en fysiek staan we er goed op.’

Booy gaat tegenover de audio-website verder: ‘Peter van Ooijen is echt een aanwinst. Lars Lambooij speelde als middenvelder op de rechtsback-positie, maar deed dit niet onaardig. Hij liet zien sterker geworden te zijn.’ Toch is de oefenmeester nog op zoek naar de nodige versterking. Door het vertrek van flankspelers Antonia (naar FC Groningen) en Houtkoop (naar ADO Den Haag) lijkt daar de grootste zorg te zitten.

‘Zaterdag heb ik een positief gesprek gehad met een aanvaller. Hier hoop ik binnen 48 uur duidelijkheid over te krijgen. Dit is een jongen die graag naar Deventer komt. Het hangt nog van andere details af, maar de speler is enthousiast’, liet Booy gisteren los. Volgens de oefenmeester gaat het om een tweebenige snelle en jonge flankspeler met enige Eredivisie-ervaring.

Met de nodige aanwijzingen blijft het gissen wie deze gewilde versterking is. Zou het om Lesly de Sa, Tobias Sana of Lucas Andersen (allen Ajax) gaan? Of is Cabral toch stiekem in beeld? ‘Jerson voelt zich nergens te groot voor’, waarmee zaakwaarnemer Wessel Weezenberg in VI toch mogelijk een deur opende voor zijn pupil.

Voor de rechtsback-positie komen Doke Schmidt (vorig seizoen gehuurd van SC Heerenveen) en Henk Dijkhuizen (Roda JC) in aanmerking. Volgens Booy wil Schmidt in ieder geval wel terug naar Deventer, maar is het afhankelijk van zijn Friese werkgever.