Profvoetbal en amateurvoetbal tonen op sommige momenten opvallend veel overeenkomsten. SV Heeten dat het zwaar heeft in de tweede klasse J heeft een lastige situatie met hoofdtrainer Jan Oosterwijk te verwerken. Buitenstaanders en media zijn op zoek naar de waarheid achter het ‘ziek melden’ van de hoofdtrainer. Echter laten bestuur en spelers (begrijpelijk) niet al te veel los over de situatie, het lijkt net profvoetbal …

Update 20-03-2012 om 11.30u: Oosterwijk en SV Heeten per direct uit elkaar.

Update 20-03-2012 om 13:30u: Henk Willemsen wordt tot het einde van het seizoen interim-trainer.

Trainer Jan Oosterwijk kwam afgelopen zomer over van VV Lemelerveld en nam de taken van succescoach Willem Balster over. Geen gemakkelijke taak aangezien SV Heeten voor het eerst in de historie in de tweede klasse acteert. Een zeer knappe prestatie voor de dorpsclub, maar tegelijkertijd een loodzware opdracht voor Oosterwijk om degradatie te voorkomen.

Op 20 december van het vorige jaar werd bekend dat Oosterwijk nog minimaal tot de zomer van 2013 aan SV Heeten verbonden blijft. Een ‘niets-aan-de-hand-situatie’ zou je denken. Tot echter vorige week het bericht binnenkwam dat Oosterwijk zich ‘ziek’ had gemeld in de thuiswedstrijd tegen Wijhe’92 (1-1). Deze officiële lezing doet nog niet het ergste vermoeden, maar na het wederom ontbreken van Oosterwijk in de verloren uitwedstrijd bij VV Heino (4-1) vraagt de situatie om meer uitleg.

De Stentor van afgelopen maandag besteedde volop aandacht aan dit opmerkelijke voorval. Voorzitter Oosterhuis van SV Heeten vertelt tegenover de krant: “De spelers hebben hun twijfels over de trainer geuit. Daarop volgde een gesprek met de trainer en de spelers. Naar aanleiding van dat gesprek heeft de trainer zich ziek gemeld.”

Afgelopen maandagavond (19 maart) volgde wederom een gesprek tussen trainer Oosterwijk en het bestuur. De uitkomst hiervan is nog onbekend. Volgens Oosterwijk worden de zaken die spelen in dit gesprek uitgesproken.

SV Heeten staat op dit moment op de twaalfde plaats van de veertien ploegen. Een plek die aan het eind van het seizoen de ploeg dwingt om nacompetitie te spelen. De twee ploegen die onder de Heetenaren staan (Markelo en Vaassen) hebben echter één wedstrijd minder gespeeld en staan binnen ‘handbereik’. De krappe selectie die de groen-witten hebben kan dit ‘ziektegeval’ in het gevecht tegen degradatie in ieder geval niet gebruiken.

Voorlopig neemt elftalleider Peter Reimert de taken als hoofdcoach waar, maar wie SV Heeten tot het einde van het seizoen zal ‘redden’ is de vraag. Komt Oosterwijk terug of met men op zoek naar een andere redder in nood?

Update 20-03-2012 om 11.30u : Oosterwijk en SV Heeten per direct uit elkaar. In De Stentor verklaart voorzitter Harry Oosterhuis dat doormodderen geen zin meer had. Er was geen verdere basis meer om samen te werken. Oosterwijk geeft aan niet te willen natrappen, maar het jammer te vinden dat samenwerking zo moet eindigen. Een opvolger voor Oosterwijk is nog niet bekend.

Update 20-03-2012 om 13:30u : Interim-trainer Henk Willemsen neemt tot het einde van het seizoen de taken als hoofdtrainer op zich. Willemsen trainde eerder de mannen van OZC, Nieuwleusen en Hoonhorst. De nieuwe redder van SV Heeten lijkt gevonden!

Twitter mee over voetbal en SV Heeten met #sallandvoetbal