Wat hebben Broekland, Dalfsen en Raalte (buiten dat ze allen SV voor hun clubnamen hebben) met elkaar gemeen dit seizoen? Het antwoord zit hem met name in de klasse waarin men dit seizoen voetbalt (5e klasse H) en de klasse waarin men hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen gaat spelen (vierde klasse).

Door het verdwijnen van de zesde klasse in het District Oost (zondag) gaan alle ploegen die nu in deze klasse zitten over naar de nieuw te vormen vijfde klasse. Uit de vijfde klasse kan daardoor dit seizoen niet alleen de kampioen over naar de vierde klasse, maar gaat de gehele top-3 rechtstreeks over. Aan de huidige stand te zien kan deze rechtstreekse promotie Broekland nauwelijks nog ontgaan.

Koploper Broekland (37 ptn.) won afgelopen zondag eenvoudig van Mariënheem met 4-0. Zondag wacht voor de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst de uitwedstrijd tegen nummer laatst Epse. In Broekland ging het eerder dit seizoen nog niet zo makkelijk, zoals de stand misschien zou doen vermoeden. Pas in de 85e minuut haalde men in Broekland opgelucht adem, nadat de 3-1 en vervolgens de 4-1 was gemaakt. Broekland-middenvelder Marco ten Klooster over het eerste thuisduel tegen Epse: “Die wedstrijd was er één, zoals we in de eerste seizoenshelft vele hebben gespeeld: voetballend de betere partij, maar door slordigheden te veel kansen weggeven. Pas laat in de wedstrijd hebben we ook toen de score overtuigend in ons voordeel kunnen brengen.”

Wat verwacht je zondag? “De instelling van de tegenstanders wordt beïnvloed door de huidige stand in de competitie. Iedere wedstrijd zal op zijn manier een lastige worden voor ons, ook de aanstaande uitwedstrijd tegen Epse. Met onze jonge ploeg willen we iedere wedstrijd beter worden en drie punten winnen, dus geen enkele wedstrijd zal saai zijn. Voor het publiek niet en ook zeker voor de 22 spelers op het veld niet.”

Hoe zit het met de vorm van lijstaanvoerder Broekland? “Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld, wat afgelopen zondag tegen Marienheem (4-0 winst, red.) duidelijk zichtbaar was. Op alle fronten waren we de bovenliggende partij en dat heeft te maken de sterke moraal in de ploeg. We willen voor elkaar knokken, waardoor we de tegenstander onder druk kunnen zetten. Daarnaast zijn we voetballiefhebbers met een kritische blik op onszelf en anderen, waardoor we voetbaltechnisch steeds beter onze wil op kunnen leggen aan de tegenstander”, aldus een positieve Ten Klooster.

Nummer twee Dalfsen (34 ptn.) kan zondag goede zaken doen, ook voor Broekland en Raalte, door de belangrijkste concurrent nummer vier Holten te verslaan. Dalfsen, dat tijdelijk wordt getraind door Jeroen Booijink, won zondag in en tegen Gorssel met 1-4. Dalfsen shockeerde de eerste thuiswedstrijd na de winterstop door met 0-4 te verliezen van Lettele. Tegen Holten zal men daarom iets recht willen zetten tegenover de eigen aanhang. Eerder dit seizoen werd het in Holten 2-2. Kan Dalfsen een belangrijke nekslag aan Holten toedienen?

Nummer drie Raalte (31 ptn.) zal met vreugde terugkijken op afgelopen zondag. Tien minuten voor tijd maakte spits Nick van Tolij de bevrijdende 1-0 voor zijn ploeg thuis tegen Lettele. Aangezien Holten ook won (4-0 van SDOL), zou puntverlies van Raalte de Holtenaren nog meer energie geven om te knokken voor de derde plaats. Aanstaande zondag speelt Raalte uit in Luttenberg tegen middenmoter SDOL. Bij het voor Raalte gunstigste scenario (zelf winnen van SDOL en Dalfsen dat wint van Holten) zijn ook de Blauw-Witten erg dicht bij promotie.

 

Programma zondag 10 maart 5e klasse H:

SDOL-Raalte

Lettele-Nieuw Heeten

Epse-Broekland

Mariënheem-Hoonhorst

Wesepe-Gorssel

Dalfsen-Holten

 

Benieuwd naar de uitslagen? Volg @SallandVoetbal op twitter!

Bron screenshot: www.voetbaloost.nl