Go Ahead Eagles begint op maandag 24 juni met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste training van de kersverse Eredivisieclub zal plaatsvinden op Sportpark Woldermarck van SV Terwolde. Maar de grote vraag wie dan de trainer zal zijn. Naar verwachting wordt binnen enkele dagen (mogelijk zelfs vandaag) bekend gemaakt wie Erik ten Hag zal opvolgen. Namen die rouleren zijn in Ton du Chatinier, Patrick Kluivert en Adrie Koster. Du Chatinier lijkt hoge ogen te gooien.

Ton du Chatinier keert Dagestan de rug toe. De assistent van Guus Hiddink bij Anzhi Makhachkala vertrekt bij de Russische club. Hij wil weer op eigen benen staan”, zo werd de afgelopen week al in de landelijke media gemeld, om eraan toe te voegen dat hij dat het liefst in Nederland doet en te wijzen op de twee clubs (Heracles en Go Ahead Eagles) die nog op zoek zijn.  Daarmee is het visitekaartje afgegeven. Waarbij inmiddels bekend is dat de plek bij Heracles inmiddels is vergeven aan Jan de Jonge (die ook even in beeld was bij Go Ahead).

Ook Patrick Kluivert werd genoemd, maar dat was al vóórdat het vertrek van Ten Hag definitief was. Kluivert (die onlangs nog, samen met Louis van Gaal een voetbalclinic verzorgde voor de selecties van Rohda en vv Heino) was het afgelopen seizoen van Jong FC Twente. Hij werd met die ploeg Nederlands kampioen bij de beloftenteams. Kluivert vertrok bij Jong Twente, omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

Derde kandidaat (of beter: naam die genoemd wordt) is Adrie Koster. De 58-jarige Koster werkte de laatste jaren vooral in België (Club Brugge en Beerschot). Daarvoor trainde hij in Nederland onder meer Willem II, Roda JC en de jeugd van Ajax. Hij stond onlangs op het punt te vertrekken Tunesische Club Africain, maar plotseling werd dat weer onzeker. Koster meldde ‘gewoon in Nederland te zijn’, wat te zien is als een uitnodiging aan de Eagles om te bellen.

Van deze drie kandidaten lijkt Ton du Chatinier het best bij de club te passen. Echter: dit zijn kandidaten die door de media naar voren zijn geschoven. Vrijwel zeker heeft de clubleiding nog meer namen op het lijstje staan. Zeker is wel dat het bestuur van de Eagles niet over één nacht ijs gaat. Nog vóórdat het vertrek van Ten Hag definitief was liet voorzitter Edwin Lugt al weten, met meerdere opties bezig te zijn. Algemeen wordt verwacht dat Lugt op korte termijn de nieuwe trainer bekend zal maken. Mogelijk zelfs al vandaag of morgen.

Maandag is dus ook de dag van de eerste training van het nieuwe seizoen. Deze begint ’s morgens om 10.00 uur. Deze training zal waarschijnlijk onder leiding staan van de assistent-trainer Dennis Demmers en Michel Boerebach. Supporters zijn overigens welkom op deze eerste training van de Eagles.