PEC Zwolle’s verlanglijstje: Karagounis, Necid en Leeuwin?

Zondagavond was daar het bericht dat Athanasios Karagounis op het verlanglijstje van PEC Zwolle stond. Volgens Griekse media zou de Zwolse club al bijna rond zijn met zijn Griekse werkgever Atromitos. Maar wie is Athanasios Karagounis eigenlijk? Later kwam de geruchtencarrousel nog meer op gang: Necid? En Leeuwin van Cambuur? 

Karagounis is 22 jaar oud en speelt voor Atromitos uit Athene. De Griekse Eredivisionist werd in de Europa League in de eerste ronde uitgeschakeld door AZ. Uit wonnen de Alkmaarders met 1-3. In Alkmaar wonnen de Grieken met 0-2, mede door een goal van Karagounis. In de Griekse competitie doet Atromitos het prima. Na zeventien duels, precies op de helft van de competitie, staat men op de derde plaats achter Olympiakos (49) en PAOK Saloniki (39) met 32 punten.

De Griekse jeugdinternational is rechtsbenig en speelt voornamelijk op de rechtervleugel. PEC Zwolle wil hem inzetten aan de linkerkant als vervanger van de naar FC Twente vertrokken Mokhtar. Verder kan Karagounis ook centraal achter de spits. PEC Zwolle zou ongeveer drie ton moeten betalen om Karagounis, wiens contract in de zomer van 2014 afloopt, naar Nederland te halen in de winterstop. Ook Werder Bremen, Birmingham City en Wigan Athletic zouden interesse hebben.

Tomas Necid
Volgens buitenlandse bronnen zou PEC Zwolle ook interesse hebben in de 24-jarige spits Tomas Necid. De 26-voudig international uit Tsjechië wordt op dit moment door CSKA Moskou verhuurd aan het Griekse PAOK Saloniki (van coach Huub Stevens). De komst van Necid lijkt minder haalbaar dan die van Karagounis. Anderlecht heeft namelijk sterke interesse en afgelopen maandag zelfs al een gesprek met zijn zaakwaarnemer gehad.

Leeuwin voor Lachman?
Deze winterstop zal er ook veel gesproken worden over het wel of niet vertrekken van centrale verdediger van Darryl Lachman. Het contract van de PEC Zwolle-speler loopt af in de zomer. Mochten de Zwollenaren nog wat geld willen vangen voor de verdediger dan zou Lachman deze winter moeten vertrekken.

Onder andere Werder Bremen, Heerenveen, FC Twente en FC Utrecht zouden de speler graag willen inlijven. Nadeel is wel dat Lachman kort voor de winter uitgeschakeld is door een hamstringblessure. Mogelijk is hij hierdoor nog één maand uit de roulatie. Partnerclub van PEC Zwolle Werder Bremen zou Lachman willen hebben, maar eerst nog een halfjaar willen verhuren aan de Zwollenaren, zodat hij het seizoen kan afmaken. Zo krijgt PEC Zwolle nog een transferbedrag, maar is de verdediger nog niet kwijt.

Mocht Lachman wel weggaan, dan komt Cambuur-verdediger Ramon Leeuwin in beeld bij de ploeg van trainer Ron Jans. Leeuwin is bezig aan een sterk eerste seizoen in Leeuwarden en heeft een contract tot de komende zomer, eventueel met een optie tot een langer verblijf, en kwam eerder uit voor FC Utrecht, AGOVV en ADO Den Haag.

Foto: Cambuur-verdediger Leeuwin (links) in duel met GA Eagles-speler Falkenburg. Gemaakt door Johan Wolff.