Wesepe pakt volle buit thuis tegen USV (2-1)

Wesepe pakte vandaag op het onlangs geopende kunstgrasveld een prima overwinning op USV. De ploeg van trainer Dave Kok speelde met name de eerste fases van de eerste en tweede helft goed voetbal. In die fases werd de druk op tegenstander USV opgevoerd, waarna ook de doelpunten voor Wesepe vielen.

Wesepe-trainer Dave Kok: ‘We begonnen prima aan de wedstrijd door USV vol onder druk te zetten. Onder die druk kwam USV de eerste twintig minuten niet uit. De lange bal die ze hanteerden was vervolgens ook voor ons. Na acht minuten maakten wij via Kevin Teunissen de 1-0.’

Na die twintig minuten kreeg USV meer de overhand waarna de gasten uit Nieuwleusen via Sander Schaeffer in de 37e minuut de gelijkmaker maakte (1-1).

‘Na rust begonnen we weer prima en kregen we een terechte strafschop, na een handsbal. Deze werd benut door Rik Middeldorp. Vervolgens komen we wel weer wat meer onder druk, maar hadden wij zelf ook kansen op de bevrijdende 3-1’, vertelt Kok.

Na het laatste fluitsignaal stond echter de 2-1 op het scorebord, waardoor Wesepe inmiddels op de tweede plaats staat in de 5e klasse I. ‘Komende week krijgen we Sportclub Deventer uit en SV Raalte thuis. Twee ploegen die hebben uitgesproken voor de titel te gaan. Komende wedstrijden zullen we zien hoe Wesepe ervoor staat’, besluit een tevreden Kok.