Wesepe pakt ‘drie op een rij’, Lettele verliest verrassend

In 5H begon Lettele uitstekend aan de competitie en won de eerste periodetitel. Wesepe leverde wisselende prestaties. Echter, lijken de rollen nu omgedraaid. Lettele morst de laatste weken de nodige punten en Wesepe won zondag voor de derde maal op rij.

Op Sportpark de Muggert in Wesepe wist de ploeg van trainer Dave Kok met 1-0 te winnen. Kevin Teunissen wist vlak voor rust de enige en winnende treffer te maken. Wesepe-doelman Berends (foto) kon met het nodige werk aan zijn zijde voorkomen dat Terwolde nog wist te scoren. Berends hield met zijn ploeg al voor de derde maal op rij ook ‘de nul’. Door de overwinning klimt Wesepe naar de zesde plaats met 18 punten uit 11 duels. Komende zondag speelt men uit tegen V en L.

In Lettele draait het momenteel wat stroever. Vorige week tegen laagvlieger Wilp werd met 1-1 gelijkgespeeld. Afgelopen zondag werd zelfs verloren van middenmotor Go Ahead Deventer: 1-4. Binnen een minuut stond de ploeg van trainer Paul Roskam al op achterstand. Mitchel Kiffen vond het Lettelese doel gemakkelijk (0-1). Na de rust maakte Bas Huijsmans nog gelijk (1-1), maar wist Go Ahead niet veel later weer uit te lopen naar een riante 1-4 overwinning. Weimer, Bulduk en opnieuw Kiffen maakten de goals.

Door de nederlaag staat Lettele op drie punten afstand van koploper DAVO en bezet de derde plek in 5H. Men heeft 22 punten uit 11 duels. Komende zondag wacht het uitduel tegen koploper DAVO.

Beluister ook het interview gemaakt met Wesepe-trainer Dave Kok door Airplay Sport.