Wesepe pakt broodnodige overwinning voor aansluiting (2-1)

Wesepe kreeg vorige week een domper te verwerken. De ploeg van trainer Dave Kok verloor in Nieuwleusen met 5-2 van USV. Hierdoor dreigde men de aansluiting met de grote middenmoot in 5I te verliezen. Gisteren revancheerde de Wesepenaren zich in het thuisduel tegen Sportclub Deventer (2-1).

‘Ik vond dat we terecht hebben gewonnen gisteren. Ondanks dat het zeker de eerste helft bij vlagen erg slordig was hebben we op basis van kansenverhouding de drie punten verdiend’, begint Wesepe-trainer Dave Kok. De oefenmeester uit Deventer zag in de eerste helft een geweldige treffer van Nick Jansen. Na ruim een halfuur spelen schoot de Wesepe-speler van ongeveer 40 meter tegen de touwen.

‘Na rust hebben we ook afgesproken om meer over de grond te gaan spelen, de wind had toch behoorlijke invloed op het spel. Een kwartier voor tijd maakten we de 2-0 door een doelpunt van Kevin Teunissen. Ongelukkig was het dat mijn keeper vervolgens uitviel, hij had zijn pink uit de kom. Hierdoor moest ik noodgedwongen een veldspeler op doel zetten. Sportclub Deventer scoorde eenmaal tegen (doelpunt Achtereekte, red.). Daar bleef het gelukkig bij’, zag Kok.

Door de winst zakt Wesepe niet verder weg uit de onderkant van middenmoot in 5I met 16 punten uit 13 duels. ‘Het is een rare, gekke, maar ook mooie competitie’, besluit Kok. Wesepe gaat volgende week op bezoek bij koploper Raalte.