Wesepe geeft Wilp geen kans, Lettele alleen aan kop

In 5H won Wesepe zondag met 2-0 thuis van Wesepe. Scheidend trainer Dave Kok was daarmee content: ‘Na 37 seconden maakten we 1-0 en hielden we constant het initiatief. Wilp heeft weinig tot geen kansen gehad deze wedstrijd.’

Met een onderschepping vanaf de aftrap van Wilp en een mooie lobje over de keeper wist Ronald Wichems zijn ploeg op een lekkere start te trakteren deze middag (1-0). Kok: ‘Daarna worden er in de eerste helft nog drie goals van ons afgekeurd, waar ik bij twee doelpunten mijn grote twijfels heb. In de tweede helft verwacht je dat Wilp loskomt, maar dat bleef uit. We hadden al meerdere keren een strafschop kunnen krijgen vervolgens, maar die werden niet gegeven.’

Tot verrassing van alles en iedereen werd in de 70e minuut wel de strafschop gegeven aan de thuisploeg. ‘Dat was dan een optelsom, maar dat was volgens mij juist geen penalty’, vond de oefenmeester van Wesepe. Robin Kemper schoot de elf-meter-trap vervolgens binnen (2-0), waarmee het duel beslist was. Door de winst klimt Wesepe naar de zevende plaats met 12 punten uit 9 duels.

Komende zondag speelt Wesepe een oefenduel thuis tegen Raalte. Aanvang 11.00u.

Lettele wint en staat alleen aan kop
Het gaat Lettele voor de wind in 5H. Stond de ploeg voor afgelopen zondag samen met Davo nog aan de leiding, daar is het de ploeg van Paul Roskam die een week later alleen aan kop staat. Davo speelde gelijk uit tegen Cupa (2-2). Lettele won wel bij nummer laatst Epse met 1-5.

Lettele-trainer Roskam moet ongetwijfeld in de bespreking voorafgaand iets hebben gezegd over ‘onderschatting’ of iets in die geest. De nummer één tegen de nummer laatst.

Na acht minuten was het Jurjen Maas die Epse op voorsprong zette (1-0). Nog voor rust stelde de ploeg van Roskam wel orde op zaken. Martijn Beltman scoorde tweemaal: 1-2. Arjen Beltman (1-3), nogmaals Martijn Beltman (1-4) en Ruben Gerritsen (1-5) zorgde voor een geruststellende eindstand.

Lettele heeft hierdoor 21 punten uit 9 duels. Komend weekend is men vrij van competitievoetbal.