De loting bij het bekertoernooi heeft altijd iets spannends. Voor de vertegenwoordigers van de 32 ploegen die vanavond nog in de ‘vissenkom’ zitten, zal de reis naar Hengelo (RTV Oost-gebouw) niet voor niets zijn. Ze weten in ieder geval waar men aan gekoppeld wordt in de vierde (en eventueel vijfde) ronde van het amateur KNVB-beker toernooi. VV Lemelerveld en Rohda Raalte zijn vanavond (ma. 28/01) ook een ‘balletje’. Vanaf 19.30u gaat onder andere RTV Oost-coryfee Bert van Losser ‘draaien’ in Hengelo.

VV Lemelerveld worstelde zich in een poule met Heeten (2-4), Haarle (1-3) en Daarle (12-1). Door drie overwinningen ging de ploeg van Edwin Duim knap verder naar de eerste ronde. In die eerste ronde ontmoette men Broekland, dat met het minimale verschil werd verslagen (1-0). Ditzelfde scenario gold in de tweede ronde voor de thuiswedstrijd tegen Kloosterhaar (1-0). Aan wie wordt Lemelerveld in de vierde ronde gekoppeld?

Rohda Raalte, dat in een poule zat van eerste-klassers en hoger, was gekoppeld in de poule-fase aan DOS Kampen (2-1), Achilles’12 (0-2) en Berkum (1-2). Alleen tegen mede-hoofdklasser Berkum werd verloren. Aangezien er in de poule van eerste-klassers en hoger, twee ploegen in de poule doorgaan, mocht Rohda Raalte zich in de eerste ronde melden in Vroomshoop. Tegen de plaatselijk ‘Boys’ werd met 0-1 gewonnen. In de tweede ronde kreeg Rohda een mooie gemeente-derby voor de kiezen. In Luttenberg werd SDOL met 0-5 verslagen. Treft Rohda de vierde ronde een zware dobber?

De overgebleven 32 ploegen: CSV Apeldoorn, SVZW, FC Lienden, Owios, OSC, Hulzense Boys, De Treffers, Achilles’29, HSC’21, Rohda Raalte, NEO, Grol, Quick 1888, OVC’85, Quick’20, Leones, Luctor et Emergo, FC Presikhaaf, Sallandia, Barbaros, Berkum, AZSV, Zwart Wit’63, DFS, DTS, Rigtersbleek, Go Ahead Kampen, Germania, DVS’33, DUNO, Bennekom en Lemelerveld.

De vierde ronde wordt officieel gespeeld op zaterdag 23 of zondag 24 februari. Rohda Raalte speelt in dit weekend al het inhaalduel uit tegen Hoogeveen. Er zal naar een geschikte (vermoedelijk doordeweekse) datum gezocht moeten worden. Voor vv Lemelerveld is het nog wel mogelijk om op de 23e of 24e februari te spelen.

De vijfde ronde vindt plaats opdinsdag 19 maart.

Wil je de loting voor vv Lemelerveld en Rohda Raalte (vanaf 19.30u) volgen? Kijk dan op onze twitteraccount: @SallandVoetbal !

 

NOOT: Doordat acht teams (na loting) een tussenronde moesten spelen komt men nu in het district Oost op het aantal van 32 ploegen dat nog over blijft. Deze tussenronde wordt ook wel de derde ronde genoemd. Zo kan het zijn dat veel ploegen (onder andere Rohda Raalte en Lemelerveld) in de derde ronde niet in actie kwamen.

 

Update loting 28-01 (21.45u):

DFS – Germania
DUNO Doorwerth – DVS ’33 Ermelo
CSV Apeldoorn – Leones
Bennekom – FC Lienden
FC Presikhaaf – OSC
DTS Ede – Zwart Wit ’63
De Treffers – OVC’85
Achilles ’29 – Quick 1888
Barbaros – Lemelerveld
Luctor et Emergo – HSC’21
Rohda Raalte – SVZW
Go Ahead Kampen – Berkum
Hulzense Boys – Grol
NEO – OWIOS
AZSV – Quick’20
Rigtersbleek – Sallandia

De vijfde ronde heeft de volgende koppelingen opgeleverd:
CSV Apeldoorn/Leones – Luctor et Emergo/HSC’21
Barbaros/Lemelerveld – Rohda Raalte/SVZW
DTS Ede/Zwart Wit’63 – De Treffers/OVC’85
DFS/Germania – FC Presikhaaf/OSC
Go Ahead Kampen/Berkum – Bennekom/Lienden
Hulzense Boys/Grol – DUNO D/DVS’33 Ermelo
AZSV/Quick’20 – Achilles’29/Quick 1888
Rigtersbleek/Sallandia – NEO/OWIOS