WDHP (19): Cocu neemt ons allemaal in de maling

We zijn pas aan het begin van het seizoen, maar ik was na drie minuten kijken naar de persconferentie van PSV-coach Phillip Cocu al voor het hele seizoen ‘genezen’. De ene dooddoener na de andere, sloeg de persconferentie voor het Champions League-duel tegen Zulte Waregem totaal ‘knock-out’. Dick Advocaat komt alsjeblieft terug!!

Dick Advocaat, is zo’n heerlijke Haagse driftkikker. Als een lokale (zwaar onderbetaalde) journalist van het ‘Brabants krantje’ de voormalige trainer van PSV, en zwaar miljonair, vroeg waarom hij zo laf speelde de afgelopen wedstrijden, dan kon je het bloed in Advocaat’s nek rap sneller zien kloppen. Half kwijlend en moeilijk uit z’n woorden-komend ging ‘Dickie’ in de tegenaanval. Waarom toch Dick? Prachtige tv!

Afgelopen maandag zag ik PSV’s nieuwe oogappel: Phillip Cocu. Als voetballer was hij goed en degelijk, maar met name dat laatste lijkt Cocu als hoofdmotto in zijn trainersleven te hanteren. Hij zei nog net niet ‘het is elf tegen elf, de bal is rond en we beginnen met 0-0′, maar het had prima in de uitgekraamde teksten van de hoofdcoach van PSV gekund.

Ik heb het idee dat Cocu ons in de maling neemt. Dat hij ’s avonds thuiskomt en tegen z’n vrouw zegt: ‘Schat, ik heb me vandaag op het allersaaist gedragen op de persconferentie. Vandaag was ik vooral supergoed met mijn stem, heb je het gehoord? Geen enkele verheffing! Puur genieten!”┬áIk sluit niet uit dat het zo is gegaan.

Cocu probeert in het kader van bezuinigingen zo min mogelijk journalisten naar het Philips-stadion te lokken. Minder schalen broodjes, minder kopjes koffie. Totdat een brutaal ‘journalistje’ Cocu’s vrouw heeft horen verklaren dat Cocu de journalisten in het ootje neemt. ‘Cocu, je neemt ons in de maling met je saaie persconferenties en ik heb PSV nog nooit zo laf zien spelen als vorige week ..’ De perszaal veert op, Cocu’s aderen openen zich als nooit tevoren …

Wie De Handschoen Past is een maandelijkse column over voetbal in Salland en/of daarbuiten. Editie (19) augustus 2013