WDHP (18): Hoe een adelaar een paling vangt?

Het zal toch niet? Kan het echt? GA Eagles naar de Eredivisie? Ja hoor, gerust! Met gemak zelfs! Sterker nog … na de overwinning op VVV in Venlo zit men al in de Eredivisie volgend seizoen. Alles wijst er namelijk op dat ‘Kowet’ het tegen Volendam alleen op papier nog even hoeft af te maken. Help mee in deze column en vul aan: Waarom gaat GA Eagles naar de Eredivisie?

 

 

* In de competitie won GA Eagles met 3-1 thuis van Volendam. Uit werd met 4-3 verloren. Dat maakt het 6-5 winst voor GA Eagles.

* In de Adelaarshorst kunnen 6750 toeschouwers, met een uitvak van 400 plaatsen. Dat zijn 6250 plaatsen voor GA Eagles-fans, tegen VVV  (in de halve finale) zaten er 4873 mensen. In het Kras-stadion van Volendam kunnen 7384 mensen, waaronder 400 in het uitvak. In de halve finale wedstrijd (tegen MVV) zaten er slechts 3128 (!!) mensen in het stadion in Volendam. Op toeschouwersaantallen, trouwheid van het publiek en decibelproductie gaat GA Eagles op dit vlak ook makkelijk winnen.

* Beide trainers (De Koning van Volendam en Ten Hag van GA Eagles) speelden 2 seizoenen samen (seizoen ’89/’90 en ’92/’93) bij FC Twente. Ten Hag speelde totaal 299 officiële Eredivisie-wedstrijden en De Koning 296. Meer ervaring dus op het coachingsvlak in de Eredivisie.

* De vorige keer dat Cambuur kampioen werd in de Eerste Divisie (1992) promoveerde GA Eagles via de nacompetitie.

* Een groot scherm in de Adelaarshorst op zondag tijdens Volendam-GA Eagles, geen groot scherm aan de Dijk (Kras-stadion) op donderdag. Meer warmte vanaf het thuisfront, dan sta je al 1-0 voor!

* GA Eagles-Volendam was woensdagochtend binnen negen minuten uitverkocht! Benieuwd of de Primera in Volendam ook overuren draait voor zondag.

 

 

Aanvullingen? Reageer onder het artikel, mail naar tom@sallandmagazine.nl , reageren op facebook of tweet naar @sallandvoetbal.

 

Wie De Handschoen Past is een maandelijkse column over voetbal in Salland en/of daarbuiten. Editie (18) mei 2013