WDHP (17): Geen niggerkapper in Vladikavkaz

Hij gaat eraan komen: de generatiekloof. Het moest er van komen, absoluut. Niet dat ik er bang voor ben nu ik 29 jaar ben, integendeel zelfs, ik moet er juist vaak om lachen wanneer ik merk dat ik ouder word. Kleine dingetjes, bepaalde uitdrukkingen of gedragingen die ik niet begrijp of kan plaatsen. Lachen toch? hoort erbij!

Het gebruik van Social Media en alle veranderingen in de maatschappij zijn prima bij te houden, te begrijpen niet altijd. Neem nu uitlatingen van Sidney Schmeltz die ‘happy’ is, omdat zijn club SC Veendam naar de kloten is gegaan. Of GA Eagles-speler Antonia die roept dat zijn rekeningen van GA Eagles-supporters met clubliefde betaald worden. Uitspraken en stoerdoenerij die niet echt om te lachen is. Dat is irritant en oliedom! Om Royston Drenthe moest ik echter wel lachen, de beste man had het zwaar in de uithoek van Rusland waar hij nu zit. Hij zal ongetwijfeld weer bakken geld verdienen, alleen heeft wel ‘kopzorgen’. De ex-Feyenoorder kon geen goede kapper vinden …

 

(Royston aait voor een webcam over zijn bolletje)

What up what up what up. 

Ik word lauw, word lauw, word laaauw. Je weet toch?

Normaal om de drie, vier dagen dan ga ik lekker naar de kapper.

Fresh x, dit dat. Je weet toch?

Maar ik zit in een stad waar ik gewoon geen niggerkapper kan vinden. Je weet toch? Hoe vind je dat?

Je weet toch? Word je toch lauw! Ken je niet freshen, niks. Je weet toch? Ik word echt lauw! Je weet toch?

Je weet toch als er iemand weet of er in Vladikavkaz een niggerkapper te vinden is al light laat je nigger wat doen met mijn wierie.

Barbapapa City en zo die dingen. Je weet toch? Houd op man! 

 

Zo, meneer Drenthe heeft gesproken. Dat zijn teksten Royston! Ik moest in ieder geval om je lachen, in tegenstelling tot de teksten van Schmeltz en Antonia. Die zijn niet helemaal ‘fresh’ in hun bovenkamer, jij bent alleen niet ‘fresh’ in je kapsel!

 

 

Wie De Handschoen Past is een maandelijkse column over voetbal in Salland en/of daarbuiten. Editie (17) april 2013.