Wat kan er nog misgaan bij La Premiere-Nieuw Heeten?

Komende zaterdag staat in 5A het inhaalduel tussen La Premiere en Nieuw Heeten op het programma. Niks bijzonders zou je denken. Echter, wetende dat het duel eerder dit seizoen in Nieuw Heeten volledig uit de hand liep, maakt het pikant. Komende zaterdag zijn in ieder geval veel maatregelen getroffen die een herhaling van ‘onsmakelijkheden’ moeten voorkomen.

Nieuw Heeten-trainer Harold Sneller (foto) was één van de ongewilde hoofdrolspelers op 5 oktober toen het duel uit de hand liep. De wedstrijd die in 1-1 eindigde was tijdens en na afloop erg onvriendelijk. Politie moest er uiteindelijk aan te pas komen om de gemoederen te bedaren. De KNVB strafte La Premiere uiteindelijk met een geldboete en vijf punten in mindering. Nieuw Heeten kreeg één punt in mindering.

Op 22 februari stond het duel weer op het programma, maar deze werd toen afgelast. Vlak voor de wedstrijd ine februari twijfelde Sneller om af te reizen naar Almelo. Komend weekend gaat de oefenmeester wel mee: ‘Er komen meerdere waarnemers van de KNVB naar Almelo en we krijgen een neutraal arbitraal trio. Er is toezicht genoeg.’

Het duel aanstaande zaterdag (17.00u) op Sportpark Ossenkoppelerhoek tussen de twee middenmoters in 5A staat onder leiding van scheidsrechter Harmens.