Wat is er met de zieke Dario Tanda? (Update!)

Inmiddels heeft GA Eagles laten weten dat Tanda en GA Eagles per direct uit elkaar gaan:

“Het heeft dan ook niets te maken met de club of de technische staf”, legt Dario Tanda op GA-Eagles.nl uit. “Ik maak op dit moment een mindere periode door in mijn privé-leven, waardoor ik mijn volle focus niet op het voetbal kan hebben. Daarom wil ik de komende tijd gebruiken om goed na te denken over mijn toekomst. Ik betreur dat mijn terugkeer bij Go Ahead Eagles op deze manier vroegtijdig eindigt. Als echte Deventer jongen blijft Go Ahead Eagles mijn club.”

Adrie Steenbergen: “Het is goed dat de beëindiging van onze samenwerking in goede harmonie heeft plaatsgevonden en we wensen als club Dario veel wijsheid toe.”

 

 

Ons artikel zaterdag 25 juni:

De door GA Eagles aangetrokken Dario Tanda is al enige tijd niet meer gesignaleerd op het (trainings)veld in Deventer. Het voormalig talent van FC Twente kwam deze zomer over uit Enschede, nadat hij eerder ook in de jeugd van Sallandia, Koninklijke UD en GA Eagles speelde. Sinds twee weken ontbreekt Tanda echter in de voorbereidingsplannen van de Deventenaren.

Bestuurslid voetbalzaken Adrie Steenbergen liet tegenover de Stentor vorige week weten: ‘Hij is ziek en daar willen we het graag bij laten.’

Volgens onze bronnen was Tanda voorafgaand aan het uitduel tegen Ferencvaros op 9 juli echt ziek, maar was hij net op tijd hersteld om mee te kunnen naar Hongarije. De technische staf van GA Eagles nam de middenvelder echter niet op in de wedstrijdselectie. Tanda speelde daarna nog wel een oefenduel mee tegen AFC Arnhem (7-0), maar lijkt gepikeerd over het ontbreken in de wedstrijdselectie richting Boedapest.

Zowel GA Eagles als Tanda hebben beiden nog geen mededelingen gedaan over deze situatie.

Foto: Orangepictures