Raalte – Wie in Salland goedkoop wil tanken blijkt het beste af bij Hartholt Olie in Nieuw-Heeten en Heino, Esso Express in Lemelerveld, bij Tinq-Raalte (onbemand station) aan de Heinoseweg en bij enkele Firezonevestigingen. RTLNieuws heeft de afgelopen week alle prijzen bij pompstations op een rij gezet, om aan te tonen dat leaserijders vaak veel geld kunnen besparen door beter de letten op de brandstofprijzen. Voordeel van deze exercitie van RTLNieuws is dat ook andere autorijders heel eenvoudig de vergelijking kunnen maken. Wie dan een postcode in Salland ingeeft en de soort brandstof krijgt een goed overzicht van de prijzen in de directe omgeving.
Esso Express, Hartholt Olie, Firezone en Tinq komen dan als goedkoopste uit deze vergelijking. Bij deze vier tankstations liggen de prijzen op een vergelijkbaar laag niveau. De onderlinge verschillen blijven beperkt tot 1 a 3 centen per liter.

In de vergelijking wordt overigens geen rekening gehouden met de vraag of het wel/niet om bemande tankstations gaat, of er wel/niet een shop of autowas  bij zit en of er wel/niet pompacties zoals zegels of stempels aan verbonden zijn. Zo biedt Hartholt Olie bij een volle spaarkaart (met stempels) een gratis wasbeurt, of een kwart staatslot. Dat soort factoren is dus niet bij het onderzoek van RTL-Nieuws betrokken en moet de automobilist dus zelf meewegen.

Een andere factor is uiteraard de woonplaats van de automobilist en of hij/zij er speciaal naar toe moet rijden, of er toch langskomt.
Wilt u zelf kijken waar u het goedkoopst kunt tanken: ga dan naar:
http://www.athloncarlease.com/athlon-nl/Archief/U-bent-leaserijder-oud/Onderweg/Brandstofprijs/