Heino verpulvert SC Enschede: 1-12. Hattricks Robin én Peter Gerritsen

Heino heeft vanmiddag met een ware walk-over gewonnen van hekkensluiter SC Enschede. In Enschede werd het na een ruststand van 0-4, uiteindelijk: 1-12 . ‘Man of the match’ werden Robin en Peter Gerritsen. Robin Gerritsen besliste met een loepzuivere hattrick de wedstrijd al in de eerste helft. Peter Gerritsen (foto), die na een lange blessure weer van de partij was, speelde ook een hoofdrol. Zijn rentree werd opgesierd met drie treffers in de tweede helft.

De score werd deze middag overigens na een kwartier geopend dankzij een eigen doelpunt van SC Enschede (0-1), na een voorzet van Jasper Smeenk. Dat doelpunt vormde vooral het breekijzer om richting de gedegen winst op te stomen. Daarna begon het tijdperk Robin Gerritsen die met treffers in de 25e , 35e en 45e minuut zijn stempel drukte op de wedstrijd (0-4).

Broer Wilco vergrootte tien minuten na rust de score naar 0-5. SC Enschede kon vervolgens nog eenmaal iets terugdoen, maar daarna was het weer één en al Heino wat de klok sloeg. Jesper Schokker scoorde de 1-6, Peter Gerritsen de 1-7, Douwe Booij 1-8,  Remco Beumer 1-9 en vervolgens Peter Gerritsen met de 1-10 en 1-11. Jesper Schokker voltooide het feestje met een (zijn tweede) treffer in de slotminuut: 1-12.

Heino won eerder dit seizoen ook met ruime cijfers van de Enschede ploeg. Op sportpark De Kampen werd het op 6 oktober 5-1. Dat werd dit keer méér dan verdubbeld.

Door de winst staat Heino met 33 punten op de derde plaats in 2J. Komende donderdag speelt men nog een oefenwedstrijd tegen Colmschate’33, op zondag is men vrij.