Kloosterhaar/Lemelerveld – Voetbalminnend Salland weet het inmiddels: Het gaat de VV Lemelerveld dit seizoen onmiskenbaar voor de wind. Met 30 punten uit 11 wedstrijden leidt de ploeg van Edwin Duim schier onaantastbaar in de vierde klasse H. Met topschutter Jeroen van den Berg in de gelederen rijgt de ploeg de ene zege aan de andere.
Donderdagavond wacht echter een volgende klus: dan treden de oranjewit-hemden immers aan tegen zaterdag derdeklasser Kloosterhaar. Kloosterhaar zit net als de Lemelerveldse formatie in de winning-mood. Afgelopen weekend werd Mariënberg met lege handen naar huis gestuurd en de weken ervoor was Kloosterhaar scorend stevig op dreef. Eerst werd thuis IJVV met duidelijke cijfers verslagen (5-2), gevolgd door een 0-4 zege op HTC en 1-5 overwinning op Hardenberg’85. Oftewel: de zwartwitte brigade van trainer Bert Snippe kan wel degelijk een potje voetballen en weet heel prima het net te vinden. Ze staan momenteel niet voor niets op een verdienstelijke 2e plek.

Ondanks het ‘klasseverschil’ (Kloosterhaar 3e klasse, Lemelerveld 4e klasse) weten de Sallanders zich verzekerd van de altijd scorende Jeroen van den Berg, en –zeker tegen Kloosterhaar- niet minder belangrijk: de solide verdediging. Lemelerveld hoefde in de competitie pas slechts 8 tegentreffers toe te staan. Deze analyse leidt tot de conclusie dat Lemelerveld zeker goede papieren heeft, maar dat iedereen op scherp moet staan. Kloosterhaar is zeker te kwalificeren als een stevige dobber.

BekerHistorie 2012:
Lemelerveld belandde in deze 2e bekerronde door in de voorronde Heeten, Haarle en Daarle te verslaan.
In de eerste rond werd SV Broekland met 1-0 uitgeschakeld.

Kloosterhaar versloeg in de voorronde ploegen als SDC’12, Oldenzaal en (tweedeklasser) KOSC. In de eerste ronde werd SDC’12 nogmaals verslagen.
De bekerwedstrijd Lemelerveld-Kloosterhaar begint donderdagavond 22 november om 20.00uur op sportpark Heidepark.

Voor een volledig overzicht van het bekerprogramma van de Sallandse club, zie: ‘hier met die beker’ (via onderstaande link)