Erg ongewoon voor deze tijd van het jaar reikt het kwik tot ver boven het nulpunt.  Spreekwoordelijk gezegd kan het aankomende zondag ook nog wel behoorlijk warm worden. De koploper in de 4de klasse H, VV Lemelerveld wacht dan een thuiswedstrijd tegen het Twellose Activia. Die ploeg zorgde eerder dit seizoen voor de eerste verliespunten van de Lemelerveldse ploeg.

Trainer Edwin Duim verlengde onlangs nog zijn contract bij de Lemelerveldse vereniging. Voor beide partijen is er dan ook geen reden tot klagen, de Lemelervelders staan fier aan kop en hebben op Colmschate na weinig tegenstand te dulden. De ploeg heeft met Jeroen van de Berg de onbetwiste Sallandse topscorer in de gelederen en heeft ook achterin weinig te klagen. De ploeg heeft met 10 tegendoelpunten niet alleen de minste tegendoelpunten in de 4de klasse, ook in tegenstelling tot andere Sallandse ploegen doen ze het relatief goed.

Aankomende zondag wordt het echter andere koek; Activia zorgde eerder dit seizoen met een 4-2 overwinning voor het eerste verlies van de Lemelervelders. Destijds had Lemelerveld weinig op de Twellose velden te zoeken. De ploeg kreeg weinig kansen en moest haar meerdere erkennen in het sterkere Activia. De Twellose ploeg schaarde zich destijds in de subtop van de 4de klasse. Momenteel is ze een middenmoter en is elk punt welkom.

Lemelerveld kan zich opmaken voor een getergd Activia, dat als een van de weinige ploegen weet hoe is het om te winnen van Lemelerveld. Bovendien zit de middenmoot niet ver uit elkaar en kan er bij winst al enkele plaatsen gestegen worden.

Zondag 3 februari: VV Lemelerveld – Activia, Sportpark Heidepark. Aanvang 14.00 uur.