Het seizoen 2011/2012 is voor VV Lemelerveld geen seizoen waar met veel trots op terug gekeken zal worden. Vandaag werd de grootste klap van het seizoen geïncasseerd. De ploeg van interim-trainer Kieftenbelt verloor thuis met 0-1 van concurrent SV Zwolle. Directe degradatie uit de derde klasse B is daardoor een feit. SV Zwolle ontloopt zelfs de nacompetitie en heeft zich veilig gespeeld.

Met winst in de laatste thuiswedstrijd tegen SV Zwolle had VV Lemelerveld in ieder geval directe degradatie kunnen voorkomen. In een duel die matig was en bol van de spanning stond, knikte Tom Bouwhuis in de 85e minuut de Zwollenaren in veilige haven (eindstand 0-1). Voor VV Lemelerveld viel hierdoor het doek  na vijf seizoenen in de derde klasse te hebben gespeeld.

Wie het teleurstellende seizoen van VV Lemelerveld wil analyseren moet beginnen met de trainerswissel rond de winterstop. Voor de tweede seizoenshelft begon, werd de samenwerking met hoofdtrainer Willem Spijkstra beëindigd. Lemelervelder Joop Kieftenbelt nam het roer in januari als interim-trainer over. Kieftenbelt zorgde ervoor dat spits Jeroen van den Berg weer zin kreeg om in het eerste elftal te voetballen. Een belangrijke zet zo bleek uit de doelpunten die Van Den Berg weer maakte.

Dan even terug naar het begin van het seizoen. Voor VV Lemelerveld begon de start van het seizoen met enkele dure voetballessen. In de beker was het tweemaal hard onderuit gegaan tegen tweedeklassers OZC Ommen (8-3) en Wijhe’92 (5-0). Daar stond een 2-1 overwinning op derdeklasser DES tegenover. In de competitie was van deze harde nederlagen echter niets te merken. Lemelerveld won het openingsduel met 3-0 van nieuwkomer EMMS. Na vier competitiewedstrijden mocht VV Lemelerveld zeven punten bijschrijven. Geen slechte start.
Echter, na de overwinning in de derde competitieronde (thuis tegen RDC, 3-0) werd er elf wedstrijden op rij niet gewonnen. Pas op 4 maart kon thuis tegen Helios weer worden gewonnen (2-0).

Kieftenbelt heeft in het elftal zeker voor verbetering gezorgd. Onder zijn bewind werden elf punten gehaald uit negen wedstrijden. Onder Spijkstra waren dit  voor de winterstop negen punten uit dertien wedstrijden.

Met in totaal vier overwinningen, acht gelijke spelen en tien nederlagen moet VV Lemelerveld volgend seizoen onder nieuwe trainer Edwin Duim (komt van IJVV) zien op te stijgen uit de vierde klasse. Zeker is in ieder geval dat doelman Jeroen Veltmaat dit niet meer zal meemaken. De doelman gaat na elf seizoenen in een lager elftal voetballen.