Heino – Het was tot de 76e minuut zweten in sportpark De Kampen in Heino. Niet alleen vanwege de tropische temperaturen, maar vooral omdat de ploeg van Marc Lobbert alles op alles moest zetten om niet met nul punten uit twee wedstrijden de competitie te starten. Heino kreeg  AJC’96 uiteindelijk waar het recht op had: een 3-1 overwinning en dus de drie punten.
Tijdens de eerste thuiswedstrijd van Heino werd op de tribune nog diverse keren teruggeblikt op de vorige wedstrijd waarbij Heino ondanks een veldoverwicht in de allerlaatste seconde van de wedstrijd klop kreeg van PH. Het veldspel tegen AJC’96 gaf alle aanleiding tot deze memoires. Over en weer ontstonden door persoonlijke foutjes kansen voor zowel AJC als Heino. Door de ban genomen was Heino echter voortdurende de bovenliggende partij. Dat leidde in de 13e en 16e minuut voor fraaie kansen voor Heino-spits Bas Jansen die echter met katachtige reddingen gepareerd werden door Koen Brinkman, de goalie van AJC, die (samen met Nick Voogtsgeerd) met afstand de beste speler aan AJC-zijde was.

En  zoals een bekende voetbalwet zegt dat als je zelf de kansen niet maakt, dat je dan de tegenpartij in het zadel helpt, ging ook dit keer op: in 33e minuut kon AJC-er Niek Voogtsgeerd vanuit een corner ongehinderd en onhoudbaar inkoppen: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Na rust deed Heino er een schep aanvalsdrift bovenop en dat leidde tot een overwicht op alle fronten. AJC’96 vertraagde het spel door (al dan niet terecht) blessures voor te wenden. Lange tijd leek dat een succesvolle formule. Het sierde VV Heino dat het dankzij het kennelijk aanwezige conditionele voordeel blééf aanvallen. Helaas was de afwerking vaak rommelig en daardoor onvoldoende effectief om de solide defensie te breken. Tot aan de 76e minuut. Bas Jansen sleepte de bal mee, na een mooie steekpass van Rik Keijzer en prikte de bal met uitgekiende beweging via binnenkant paal in de verste hoek: 1-1.
Amper vijf minuten later slungelde Jansen nogmaals tussen enkele verdedigers door. Keeper Brinkman bracht topscorer Jansen daarbij uit balans, waardoor de bal op de stip ging. Jansen zelf nam de strafschop onberispelijk: 2-1.
AJC’96 leek daarna nog over wat reservekrachten te beschikken en drong nog een aantal keren gevaarlijk aan, zonder de Heino-doelman echt te bedreigen. In de 93e minuut maakte Rik Keijzer een einde aan de illusies van de ploeg uit Losser. Met een strak droog schot van buiten de 16-meter bepaalde hij de eindstand op 3-1.
Volgende week zondag speelt VV Heino opnieuw thuis, maar dan tegen WVC uit Winterswijk.

(NB: Voor alle voetballiefhebbers in Salland organiseert SallandMagazine een EredivisiePool met gratis deelname en mooie prijzen. Inschrijven kan nog. Ga naar << Eredivisiepool>> voor meer informatie.