Heino – De internet-, facebook- en twitterberichten over de afgelasting van het amateurvoetbal het afgelopen weekend waren veelzeggend: massaal wordt gehunkerd naar de herstart van de competitie. En dat geldt zeker ook voor de VV Heino. Na een intensief winterpauze-programma (we berichten hier vorige week al over, zie <<<hier>  , red) staat de ploeg van trainer Marc Lobbert te popelen om zondag weer een echte wedstrijd om de punten te spelen. Tegenstander is Dieze-West. Zonder enige twijfel een lastige tegenstander waar de groenhemden het zeker moeilijk tegen zullen krijgen.

Dieze-West staat momenteel tweede op vier punten achterstand van koploper Luctor et Emergo. Heino en Dieze-West troffen elkaar eerder dit seizoen, waarbij de Heinose hoofdmacht het onderspit moest delven. Op sportpark De Kampen werd het 0-2.

Ter herinnering: aan de tweede treffer  kleefde een opmerkelijk verhaal. Bij een stand van 0-1 maakte Jouad Akloud, de spits van Dieze-West (die al geel had) een pittige overtreding , waarop de scheidsrechter de gele kaart trok. De voltallige ploeg van Dieze-West omringde de scheidsrechter die daarbij zó onder de indruk was, dat hij de tweede gele prent aan de verkeerde speler gaf. Jouad Akloud ontsprong daarmee de dans, prikte enkele minuten later de 0-2 binnen en gooide de wedstrijd op slot. Heino probeerde daarna nog wel een punt over de streep te trekken. Zeker gezien het spelbeeld had Heino meer verdiend, en valt er komende zondag dus iets recht te zetten.

De grootste opdracht zal dan zijn om de defensie van Dieze-West te breken. Een lastige klus, zo blijkt uit de statistieken. Dieze-West heeft de tot nu toe méést scorende ploeg, plus de minst-gepasseerde defensie van de Tweede Klasse J. De Zwollenaren hebben een doelsaldo van plus 10, tegen een positief saldo van vier voor Heino.
Heino moet punten pakken in de strijd om de tweede periodetitel. In dat klassement staat Heino tweede, heeft de beste papieren, maar voelt de adem van …Dieze-West in de nek. Mooie ingredienten voor een mooie wedstrijd tussen twee aanvallende ploegen, met ambitie.

De wedstrijd Dieze-West – Heino wordt op zondagmiddag 3 maart in Zwolle gespeeld. Aanvang 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H. Pit.