Heino – De hoofdmacht van VV Heino heeft in Almelo tegen PH niet voor een verrassing kunnen zorgen. Ondanks een vastberaden instelling om in de nacompetitie vol voor promotie te gaan moest de ploeg van Marc Lobbert haar meerdere erkennen in PH:  2 – 0. Aanstaande zondag volgt nog een return, maar de grote vraag is of Heino nog wat extra’s kan brengen om de route richting de Eerste Klasse te kunnen vervolgen.

Marc Lobbert over PH-Heino: ''we zijn op alle fronten afgetroefd"

Heino begon goed aan de wedstrijd en wist in de eerste tien minuten op rechts dreigend door te breken, maar over het geheel genomen ging in de beginfase de wedstrijd vrij gelijk op met een (toen al) licht veldoverwicht voor PH. Lange tijd leek de strijd door de sukkelen richting een ruststand van 0-0. In de 35e minuut was het echter Ruud Gasthuis die met een schot vanuit de tweede lijn dwars door het midden onhoudbaar inschoot: 1 – 0. Het was een ruststand die nog perspectief bood voor een goed resultaat. Ook PH was ER bij de rust niet gerust op. “Dit is niet genoeg. We moeten er nog een paar inschieten om veilig te zijn. Heino is geen slechte tegenstander”, zo stelde PH-middenvelder Niek Lohuis halverwege.

Na rust nam inderdaad het veldoverwicht van de geel-zwarte formatie toe. Met name over de vleugels nam de druk toe. Tegenvaller was kort na rust zowel Paul van Dijk als Yorick Hollewand een gele kaart kregen.

PH zocht veelvuldig de overtreding op

De aanvallers probeerden daarna keer op keer opnieuw een overtreding uit te lokken. Zowel Hollewand als Van Dijk lieten zich echter niet provoceren en bleven geconcentreerd spelen. Helaas voor Heino ging PH steeds meer met overtuiging spelen en werd de druk opgevoerd.  Met (opnieuw in de 35-ste minuut) succes. Vanuit het centrum werd de bal laag ingeschoten: 2-0.

Paul van Dijk liep direct na rust tegen een gele kaart op, maar liet zich daarna niet provoceren.

Marc Lobbert zag na de 2-0 de noodzaak in om iets te forceren en bracht vrij snel daarna zowel Erik Overkempe en Sander Hulleman.In de slotfase creëerde hij daarme nog enkele mogelijkheden om een tegentreffer aan te tekenen, maar de beste kansen waren ook in de laatste tien minuten voor PH. Tot tweemaal toe behoedde Vastenavond de Heinose ploeg voor een grotere achterstand.

Marc Lobbert was na afloop duidelijk: “We zijn op alle fronten afgetroefd”, zo stelde hij realistisch. Er rest de Heinose formatie nog drie dagen om zich te herpakken. De eindstand 2-0 maakt Heino niet kansloos, maar er wacht wel een zware klus.

Op Twitter blijken de reacties strijdbaar:
“Afgelopen! Heino 1 verliest met 2-0 van PH. Maar voor zondag zijn ze zeker niet kansloos”, zo twitterde Jeroen Bos.

De VVHeino zelf Twitterde: “Eindstand 2-0, zondag wel uit een ander vaatje tappen. Kop op mannen, het is nog lang niet gelopen”
En doelman Tom Vastenavond: “Teleurstelling en een slecht gevoel overheersen. 2-0 nederlaag. Tijd om te treuren is er gelukkig niet! Zondag revanche””

De return beging zondag 20 mei om 14.00 uur, op sportpark De Kampen.