Heino – Het is een eeuwenoude voetbalwet: als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. In één zin is dat de samenvatting van de inhaalwedstrijd tussen de VV Heino en De Zweef. Negentig minuten lang was de thuisploeg de bovenliggende partij. Maar na diezelfde 90 minuten konden de blauwhemden uit Nijverdal juichen. Met een 0-3 zege stoomt de ploeg op naar de derde plaats in het klassement. Gezien het spelbeeld een gestolen zege. Maar zoals gezegd: als je zelf niet scoort….

De Heinose hoofdmacht had op deze ijskoude lentedag goede zaken kunnen doen in zowel het klassement als de strijd om de periodetitel. In de beginfase leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Binnen vijf minuten kreeg de ploeg van Marc Lobbert direct al een handvol kansen. Driemaal werd een schot gesmoord, tweemaal werd het houtwerk geraakt. Geen treffer dus, maar de toon leek gezet: Heino was duidelijk van plan de  aanval te zoeken. Helaas voor de groenhemden gaf de Zweef na een kwartier het eerste signaal af. Een strakke bal door het midden lanceerde De Zweefspits Tom Hegeman de bal onhoudbaar langs Heinogoalie schoof.: 0-1. Een twijfelachtige was weggelegd voor scheidsrechter Schalkwijk uit Deventer die het buitenspelsignaal van grensrechter Rudi Wesselink negeerde. De toon was gezet.
De Zweef loerde op de counter en liet Heino komen. Het leidde tot enkele kansjes, veelal gecreëerd door Peter Gerritsen die vanaf de vleugels voor voortdurende dreiging zorgde, zonder echt gevaarlijk te worden. Het leidde tot een 0-1 ruststand. Gezien het spelbeeld geen reden voor de thuisploeg om echt bezorgd te zijn.

Na de theepauze nam het krachtverschil toe en was Heino duidelijk sterker. Een salvo van kansen was het gevolg. In de 49e minuut schiet Robin Gerritsen tegen de keeper op, om in de 56-ste minuut een uitstekende inzet van uitblinker Peter Gerritsen 30cm naast het doel te schieten. In de 65ste minuut werd een technisch hoogstandje van Rik Keijzer knap gepareerd door de keeper van De Zweef. Heino wilde wel, maar kende Vrouwe Fortuna niet aan haar zijde.
In de 83e minuut trad de eerder genoemde voetbalwet in werking. De eerste de beste keer dat De Zweef in de buurt van het Heinose 16-meter gebied kwam was de ploeg van Philip Agteres wél effectief: 0-2 om er in de slotminuut zelf een geflatteerde 0-3 eindstand van te maken. Drie aanvallen over het midden (waar bij Heino centrale verdediger Jorik Hollewand vanwege schorsing ontbrak, red) werd de ambitieuze Heinose ploeg fataal. De driehonderd bezoekers waren na afloop vrijwel unaniem in de conclusie: Heino was beter, De Zweef effectief.

Door deze uitslag groeit de afstand tussen Heino en De Zweef tot 9 punten en, zo twitterde trainer Marc Lobbert, is ‘de hoofdprijs uit zicht’. In de strijd om de tweede periodetitel is De Zweef Heino gepasseerd, waardoor Heino dit niet meer in eigen hand heeft.

Komende zondag komt VV Heino opnieuw in actie op sportpark De Kampen. Tegenstander is dan KOSC uit Ootmarsum. KOSC is momenteel hekkensluiter in 2J
Die wedstrijd telt mee voor de derde periode.