VV Heino veilig dankzij winst op Wijhe‘92: 0-1

Wijhe-Heino  – VV Heino heeft vanmiddag in Wijhe de derby met streekgenoot Wijhe ’92 verdiend met 0-1 gewonnen. De winnende treffer werd al in het eerste kwartier binnengetipt door spits Robin Gerritsen. Hoewel er theoretisch wellicht nog doemscenario’s te bedenken zijn betekenen deze drie punten dat Heino veilig is en het seizoen redelijk ontspannen kan uitspelen.
Dat geldt niet voor Wijhe’92. De ploeg van trainer Alex Booij heeft nog een gaatje van drie punten met de plaatsen die ‘recht’ geven op de degradatiestrijd en zal de resterende drie partijen nog vol aan bak moeten.

In Wijhe was Heino zondagmiddag de betere ploeg. Combinaties verliepen beter en dat vertaalde zich in meer aanvallende druk van de groenhemden. Na tien minuten werd een snelle aanval over links door Robin Gerritse netjes afgerond. Met een lage en beheerst schot werd Wijhe-keeper Mario Heimeriks kansloos gelaten. Enkele minuten later kreeg Heino de kans om de marge te vergroten, maar de inzet ging rakelings naast.  Ook Rik Keijzer kreeg in de eerste helft nog enkele kansen. Het lukte het echter niet de score op te voeren.
Na rust konden beide ploegen geen potten meer breken. Wijhe’92 was niet bij machte om terug te komen en de ploeg van Lobbert had er alle belang bij achterin de 0 te houden en de drie punten mee te nemen. Dat lukte.

Komende zondag speelt Wijhe’92 tegen PH uit Almelo dat ook nauwelijks nog iets te winnen of te verliezen heeft. Voor de ploeg van Alex Booij is het dan zaak om drie punten thuis te houden om zich veilig te spelen.
VV Heino speelt komende zondag in Enschede tegen hekkensluiter in 2J: Victoria ’28.

 

Foto’s: Ineke van Wijhe