Nijverdal- Heino – De VV Heino heeft zondagmiddag in Nijverdal met 1-1 gelijkgespeeld tegen De Zweef. De ploeg  van Marc Lobbert leverde daarbij een prima prestatie, zeker met de ervaring van de thuiswedstrijd in het achterhoofd. Heino kwam met 1-0 achter maar wist in de slotminuten de stand gelijk te trekken.
Enkele weken  geleden gingen de groenhemden immers, ondanks een veldoverwicht gedurende het grootste deel van de wedstrijd, met 0-3 onderuit tegen counterploeg De Zweef. “Daar hebben we lessen uitgetrokken en voor een iets defensievere houding gekozen”, zo meldde doelman Tom Vastenavond, “en dat pakte over de hele wedstrijd gezien goed uit”. Toch kwam De Zweef na pakweg twintig minuten op voorsprong. Heino-verdediger Jorik Hollewand kreeg de bal tegen zijn hand waarop de bal op de stip ging en vervolgens werd verzilverd: 1-0. Lang leek het erop dat De Zweef de begeerde drie punten zou pakken . Punten de ploeg nodig had vanwege een theoretische kans op de titel en (reëler) de derde periodetitel. Vijf minuten voor tijd gooide Heino roet in het eten door vanuit een vrije trap koppend te scoren: 1-1. Doelpuntenmaker Douwe Booij.
Op dat moment wist De Zweef dat het kampioenschap er sowieso NIET meer inzat, maar bovendien dat de derde periode WEL binnen was. De conclusie na negentig minuten aantrekkelijk voetbal was: 1-1. Elk een punt. De Zweef de periodetitel en voor Heino een waardig slot van een teleurstellende tweede competitiehelft.