Losser/Heino –  “We hebben vandaag verschillende kansen gehad om het verschil te maken. Maar helaas, het is niet gelukt om dit om te zetten in een overwinning. Positief was dat we er weer eens in slaagden achterin de nul te houden”, zo resumeert trainer Marc Lobbert  de uitwedstrijd tegen AJC’96 uit Losser. De wedstrijd eindigde zoals deze begon: 0-0. Na negentig minuten voetbal waren het vooral de Tukkers die blij waren met het punt.
AJC-trainer Wim Adolfsen had zijn ploeg vooraf op scherp gesteld door te wijzen op het goede veldspel van de groenhemden. Hij herinnerde aan de kansloze nederlaag eerder dit seizoen tegen Heino (op sportpark De Kampen werd het toen 3-1, red). Adolfsen wist zich die wedstrijd goed te herinneren en kneep vandaag, in de strijd tegen degradatie, de handen dicht met het punt.

Heino begon matig aan de wedstrijd en het had niet veel gescheeld of de eerste tegentreffer lag al binnen een minuut in het doel. De paal bracht redding. Heino was gewaarschuwd, werd daardoor op scherp gezet en dat kwam het spel ten goede. “We kregen steeds beter grip op de wedstrijd. We hebben dwingend gespeeld, maar het tempo lag te laag. We hadden in deze fase het verschil moeten maken”, zo vond Lobbert die bovendien zag dat Heino een zuivere strafschop werd onthouden.

In de tweede helft begon Heino scherper, maar het lijkt er steeds meer op dat door het vertrek van spits Bas Jansen de vaste aanvalspatronen verstoord zijn. Scherpe aanvallen en snelle outbraken sterven in schoonheid door het ontbreken van de beslissende eindpass. Zoals zo vaak leidt dat dan vaak tot kansen aan de andere zijde. “Zo ook deze wedstrijd, gelukkig door goed keeperswerk door Tom Vastenavond en verdedigend werk door Jorik Hollewand werd dit gecorrigeerd”, zo complimenteert de trainer zijn defensie. “Daarna zijn we steeds op zoek geweest om het verschil te maken. Het had twee kanten op gekund…,alles overziend is dit dan een goede uitslag”. Positief punt van Heino-zijde was dat voor de tweede wedstrijd achtereen de  0 werd gehouden.
Door deze eindstand blijft Heino op de zevende plaats in het klassement, op vijf punten achterstand (en een wedstrijd minder gespeeld) dan de nummer vijf: PH.
De volgende tegenstander van Heino is ATC ’65, de huidige nummer acht.