Heino – Bij de loting om de tweede ronde in de bekercompetitie had Heino-trainer Marc Lobbert een duidelijk wens: graag een thuiswedstrijd tegen een mooie hoofd- of topklasser. Hij kreeg zijn zin, met één voorwaarde: daarvoor moet Heino nog wel eerst even winnen van zaterdag vierdeklasser SCD’83. Aanstaande zaterdag is dan zover: de wedstrijd Heino – SCD´83 begint om 14.30 uur op Sportpark De Kampen.

De Heinose hoofdmacht is aan een succesvolle reeks bezig. De laatste zes wedstrijden bleef de ploeg ongeslagen. Kanttekening daarbij was wel het dure puntverlies van afgelopen weekend thuis tegen Wijhe ’92. En tweede kanttekening is het gegeven dat deze tweede rond in de bekercompetitie werd bereikt dankzij een moeizame overwinning: 2-3 zege om zaterdag tweedeklasser OZC: pas in de slotminuten werd de winnende treffer binnengeprikt.
Op papier kan SCD’83 (SCD staat voor SportClubDedemsvaart) echter nog wel eens een lastige tegenstander blijken. SCD speelt in de –zaterdag- vierde klasse en speelt dankzij een aantal klinkende overwinningen mee om de kopposities. Afgelopen weekend werd nog royaal gewonnen (5-1), maar dat was tegen hekkensluiter Reaal Dronten. Het doelsaldo in de competitie roept evenwel hetzelfde beeld op: 36 doelpunten voor en slechts 15 tegen.
Wil de Heinose formatie de wens van Marc Lobbert inwilligen dan zal het zaterdagmiddag op sportpark De Kampen stevig aan de bak moeten. Als het gevaar van onderschatting (een altijd aanwezig mechanisme) niet ingetoomd wordt dan kan zaterdagavond het bekeravontuur wel eens afgelopen zijn. Bij winst kan een Heinose delegatie op dinsdag 27 november afreizen naar Groesbeek, alwaar topklasser De Treffers het dan opneemt tegen vierde-klasser Angeren. De winnaar van De Treffers – Angeren speelt een tussenronde tegen de winnaar van Heino-SDC’83.

Bekerhistorie 2012:
VV Heino schakelde in voorronde Overwetering, OVC’21 en Nieuwleusen uit. In de eerste rond werd gewonnen van OZC (2-3).
SCD’83 schakelde in de voorronde Mariënheem, NieuwHeeten en Wythmen uit. In de eerste rond was SCD vrijgeloot.

Voor een volledig overzicht van het bekerprogramma van de Sallandse club, zie: ‘hier met die beker’ (via onderstaande link)