De laatste dag voor het vertrek van morgenavond stond voor vv Heino op Gran Canaria in het teken van de oefenwedstrijd tegen SC Monster. Onder licht bewolkte omstandigheden in de ochtendzon, won de ploeg van Marc Lobbert eenvoudig met 5-0. De uitdrukking ‘monsterzege’ was in dit geval op zijn plaats.

Op een kwalitatief minder veld (dan bij voorgaande trainingen en wedstrijd) speelde Heino zijn tweede oefenwedstrijd op de sportvelden van Maspalomas. Tegenstander SC Monster komt uit in de tweede klasse C van het zaterdagvoetbal. De club is opgericht in 2012 (uit een fusie) en staat momenteel op de vierde plaats in district West II. Een tegenstander van gelijk niveau. Zeker het eerste halfuur was dit evenwicht te zien. SC Monster had de iets betere kansen, Heino het betere spel. Tot doelpunten kwam het echter in deze fase nog niet.

Vlak voor rust was het Wilco Gerritsen die de ‘trekker’ voor Heino goed overhaalde. Een droge knal waar SC Monster-doelman Geers geen antwoord op had (1-0). In deze fase hadden scheidsrechter en spelers op een goede manier de duels beoordeeld. Op het kurkdroge kunstgras is vallen geen pretje door de schaafwonden die ontstaan. In de tweede helft werd de sfeer iets grimmiger door overtredingen aan beide kanten. Met name door het oplopen van de schaafwonden, was er irritatie. Deze bleef gelukkig onder controle.

Na rust pakte Heino nog beter het initiatief en creëerde men voldoende kansen. Peter Gerritsen schoot fraai binnen, na een prima pass van Douwe Booij (2-0). In de fase na een uur spelen werd het spel nog opportunistischer waardoor men meer van ’16-tot-16′ ging spelen. Kortom, de ruimtes werden groot en er viel het nodige loopwerk te verrichten. Ondanks dat er nog slordigheden in het spel zaten, viel er ook veel goeds te noteren. Zo was keeper Johnny Nijenhuis bij de spaarzame kansen van SC Monster attent aan het keepen.

Een prima voorzet van Peter Gerritsen zorgde voor een beheerste intikker van Bas Jansen (3-0). Een SC Monster-speler ontving kort daarna zijn tweede gele kaart. Het verzet was daarna definitief gebroken.

 

Rik Keijzer deed ook nog een duit in het zakje. Na twee pogingen (de eerste werd nog goed gered door de doelman), liet ook Keijzer het netje bollen (4-0). Douwe Booij kopte daarna nog eens fijntjes raak (5-0). De eindstand was bereikt. Heino kan bij fases terugkijken op een goede wedstrijd, onder niet al te makkelijke omstandigheden.

Morgen vertrekt de groen-witte caravaan terug naar Heino. De ploeg kan trots zijn op een zeer geslaagd trainingskamp. Vanavond krijgen de spelers en begeleiding nog eenmaal de kans flink op stap te gaan. Die mogelijkheid zullen maar weinigen aan zich voorbij laten gaan.

In Nederland zullen de omstandigheden weer even wennen worden voor de mannen van Heino. Aanstaande zondag oefent men nog thuis tegen GVAV (14.00u), waarna die week erop de competitie hervat wordt in een thuisduel tegen PH.

 

Dit was de laatste berichtgeving vanuit Gran Canaria betreffende het dagboek.

 

Dagsponsor: SallandTours

SallandTours

Enkweg 56

8131 VJ Wijhe

Tel. 0570 – 523939