Dag zes is het alweer! Onder het motto: “De tijd vliegt als je lol hebt” werd vandaag getraind door de mannen van vv Heino en was er mooi even tijd om terug te kijken op de eerste vijf dagen.  

In de ochtendzon op het terras van Broncemar vertellen bestuurslid Technische zaken Raymond Pot, keeperstrainer Edwin Rave en trainer Marc Lobbert over de afgelopen vijf dagen van het trainingskamp op Gran Canaria.

Keeperstrainer Rave neemt een slok koffie en vertelt: “Ik ben dit seizoen voor het eerst bij deze groep en vindt het echt een eenheid. We doen veel dingen samen en er heerst echt een goede sfeer. Ik weet zeker dat je dit op veld terug gaat zien. Trainen doen we onder mooie omstandigheden. Je merkt alleen dat we in Heino wel verwend zijn met ons kunstgrasveld, dit veld is niet top, maar er valt op te spelen.”

Ook trainer Marc Lobbert is ontspannen en tot nu toe zeer tevreden: “Discipline en eigen verantwoordelijkheid zijn belangrijk voor het slagen van het trainingskamp. Zelfs na een avondje stappen was iedereen keurig op tijd bij het ontbijt.” De trainer vervolgt: “Ik vind dat we de juiste arbeidsrustverhouding hebben. Zoals het beachsoccer van gisteren: een prima voetbalvorm, maar ook een ontspannen vorm. Het is een teambuildingsweek voor de spelers, maar er zit ook een stuk vakantie in.”

Raymond Pot is één van de drie aanwezige TC-leden van vv Heino: “We hebben dit voor de eerste keer georganiseerd. Tot nu toe loopt het echt zoals we hadden gehoopt. Iedereen doet mee en heeft plezier. Er vallen weinig kritische noten te noteren. Ik kan de voorgaande woorden van Edwin en Marc alleen maar beamen.”

Dan naar de spelers. Hoe ervaart linksback Bas Nijensteen (22) deze week? “Deze week is vooral erg leuk en gezellig. Het is mooi te werken aan het teamgevoel, te voetballen en vakantie te hebben.” Rechtsback Kerwin Fuselier (gisteren 20 geworden): “Je leert je teamgenoten nog veel beter kennen. De mix van ontspanning en voetbal is prima.” Middenvelder Douwe Booij (23), deze zomer overgekomen van Wijhe’92, knikt bij het horen van deze woorden.

En toen werd het tijd om in de bus te stappen naar de training. In de brandende zon werd er lekker getraind. Trainer Marc Lobbert had als compliment naar de groep een paar tempo-lopen uit het programma gehaald. Na een positiespel, afwerkoefeningen en een partij-vorm, was er nog even tijd om een waterfles van de lat te trappen. Winnaar van dit spel werd in interne kringen geroemd en kreeg een leuke prijs (voetbalshirt naar keuze).

Na de training was er de mogelijkheid (die door een deel van de groep werd aangegrepen) om in het stadion van Maspalomas de wedstrijd FC Twente tegen HJK Helsinki te bezoeken.

Op het avondprogramma staat verder het ‘vv Heino pokertoernooi’. Waarna morgen de oefenwedstrijd tegen SC Monster wacht.

 

 

Dagsponsor: Foreco

Foreco

Dalmsholterweg 5 7722 KJ Dalfsen
Tel:  0529 – 43 15 48