De vierde dag van het trainingskamp stond voor vv Heino in het teken van het oefenduel tegen Scheveningen. Een mooie test voor de Sallanders aangezien men in eerdere edities tegen hooggeklasseerde teams (o.a. PEC Zwolle, DVS’33 en De Treffers) nooit echt is ‘weggespeeld’. Een goed tactisch plan is dan essentieel. Vandaag werd deze bespreking (en ook het omkleden) op het veld in de stralende zon gedaan.

Na de warming-up begon de temperatuur flink te stijgen. Prettig voor de spelers was het spelen in drie ‘blokken’ van 30 minuten. De wedstrijd die om precies 10.30u (lokale tijd) startte, begon in het eerste blok overrompelend voor de Heinoërs. De topklasser trok zeker in het begin vol van leer. Heino had het met name moeilijk met de bewegelijke en opkomende spelers. En aangezien de backs, het middenveld en aanvallers een groot deel van deze (opkomende) aanvallende kwaliteiten bezit, was het moeilijk om grip op de wedstrijd te krijgen. Heino-aanvoerder Jorik Hollewand: “Organisatorisch stonden we te ver vooruit, waardoor er te veel ruimte in onze rug kwam. Hier maakte hun ploeg, met hun kwaliteiten, goed gebruik van.”

Na 30 minuten spelen stond de stand op 1-2 voor de Scheveningers. Jesper Schokker scoorde voor de Heinoërs na een prima opgezette aanval via Hollewand en Jansen.

“In het tweede blok hebben we de organisatie wat meer achteruit gezet, rond onze zestien meter. Hierdoor kregen we meer grip op de wedstrijd en kwamen we zelf beter aan het voetballen”, analyseert Hollewand.

In datzelfde tweede blok scoorde Scheveningen uit een prachtige vrije trap (vol in de kruising) de 1-3. Verdere doelpunten bleven hier uit. Heino kreeg zelf nog de beste kans uit een penalty; Schokker miste jammer genoeg.

Heino-trainer Marc Lobbert: “In het derde blok merkte je dat bij beide ploegen de warmte een rol ging spelen. In dit blok namen we zelf meer initiatief en kregen we goede mogelijkheden om 2-3 te maken. Op het moment dat wij meer in de aanval gingen kwam het sterke punt van Scheveningen eruit. Door snel te schakelen naar aanvallen konden ze op een mooie manier een treffer; 1-4. Na deze goal bleven we toch de aanval zoeken en maakte Peter Gerritsen op basis van dit blok een verdiende treffer; 2-4.”

Bij 2-4 bleef het dan ook na 90 minuten. Is trainer Marc Lobbert tevreden? “Door goede wedstrijden te spelen worden we zelf absoluut beter. We hebben het in het eerste blok zeker moeilijk gehad, maar in het tweede en derde blok hebben we goede momenten om tot aanvallen te komen. We hadden zelfs nog op brutale wijze korter op Scheveningen kunnen komen. Alleen is het resultaat in deze fase nog niet heilig.”

Heino keerde ‘huiswaarts’ naar de appartementen van Broncemar, om de rest van de middag en avond te mogen ontspannen. Al zal het dansen vanavond met iets zwaardere benen gebeuren ..

 

Dagsponsor: SVG Sound

SvG Sound and Light

Hakkertsweg 12

7451 LR Holten

0548-364408

06-10162408