Heino – Het begint er steeds meer op te lijken dat de hoofdmacht van de VV Heino de ambities om een prijsje mee te pakken dit seizoen door kan strepen. Op eigen veld ging de ploeg van Marc Lobbert met 1-3 onderuit tegen de Katholieke Ootmarsumse Sportclub. Heino drukte in de beginfase direct een stempel op de wedstrijd en wist in het eerste kwartier een aantal fraaie kansen te creëren.  Naarmate de wedstrijd vorderde zakte het overwicht weg. Voor hekkensluiter KOSC was het de tweede zege binnen een week, nadat het de donderdag ervoor als een waarschuwing had afgegeven door te winnen van  WVC.

”Heino realiseert zich dat het predicaat van betere ploeg niets zegt als je de vele kansen niet verzilvert”, schreef VV Heino-voorzitter Peter Vervloet vooraf in het programmaboekje, refererend aan de combinatie van het veldoverzicht bij en nederlaag tegen De Zweef. Maar daar waar afgelopen donderdag, na de nederlaag tegen De Zweef nog troost kon worden geput uit het feit dat VV Heino, de betere ploeg was….. waren over de wedstrijd tegen KOSC de meningen verdeeld.

Heino startte zoals gezegd voortvarend en leek tactisch de bakens te hebben verzet. In plaats van vol op de aanval te gaan, werd vaker de bal teruggespeeld om ruimte te geven aan KOSC en daarmee zelf ruimte te creëren in de frontlinie. De tactiek leek geruime tijd succesvol. Heino creëerde een aantal kansen die door goed keeperswerk van KOSC-doelman Dennis Feldman én een portie pech niet tot doelpunten leidden. In de 17e minuut werd een knappe inzet van Robin Gerritsen al evenknap gepareerd. Twee minuten later raakte diezelfde Gerritsen de binnenkant-paal, waarna de bal rollend over de doellijn nog kon worden weggewerkt.
In de 39e minuut kwam Heino op voorsprong na een lepe steekpass van Douwe Booij. Dwars door het midden bracht hij Jesper Schokker in stelling die onberispelijk binnenschoof: 1-0. KOSC liet zich echter niet ontmoedigen en bleef, gesteund door het succes tegen WVC, de aanval zoeken. Op slag van rust werd dat beloond met een tegentreffer door KOSC-spits Daan Aarnink. Ruststand 1-1.
Heino-trainer Marc Lobbert was zichtbaar getergd door dit matige resultaat en zocht hoofdschuddend de kleedkamer. Het bleek een veelzeggend gebaar, naar later bleek.

Na de theepauze leek Heino met de snijdende straffe wind in de rug naarmate de wedstrijd vorderde, meer tegen zichzelf te voetballen, dan tegen KOSC. De groenhemden zochten de combinatie en de aanval, maar veel resultaat leverde dat niet op.  Aanvallen strandden, als vaker dit seizoen, op de afronding. Anderen keren was het de KOSC-doelman die succes in de weg stond. Naarmate de tweedehelft vorderde slaagde Heino er minder in het niveau halen van tegen Luctor et Emergo (twee weken geleden werd deze koploper nog verslagen,red). Lobbert probeerde het tij nog te keren door Remco Beumer te vervangen door de gretige Rik Keijer en Wilco Gerritsen door routinier Willem Mulder. Het had niet het gewenste effect.
In de 82-ste minuut gebeurde wat velen al aan voelden komen. Uit een vrij trap schoot KOSC de 1-2 binnen en in de 90-ste minuut zelfs de 1-3. “Kun je niets van zeggen”, zo was de conclusie van de die-hearts onder het publiek die de kou hadden getrotseerd. “Als je zelf niet scoort…” zo werd de oude wijsheid maar weer eens van stal gehaald.

Heino-trainer Marc Lobbert was na afloop ook teleurgesteld,  vond dat Heino meer had verdiend. Zijn teleurstelling betrof vooral over het resultaat: “Heino had na een half uur gewoon met 3-0 voor moeten staan” zo blikt Lobbert terug, “Zelfs toen dat niet gebeurde (bij rust stond het 1-1, red) hadden wij het in de 2e helft moeten beslissen”, waarmee de coach doelde op de kansen die zich ook ná de theepauze aandienden. Lobbert: “Laat duidelijke zijn: we hebben absoluut niet goed gespeeld. Maar gezien over de hele wedstrijd hadden we meer verdiend”.