Dinsdag 10 juli 2012 zal er bij veel voetballiefhebbers uit Heino en Zwolle een rood kruis in de ‘avond-agenda’ gezet moeten worden. Op deze datum treedt VV Heino aan tegen kersverse eredivisionist PEC Zwolle. We blikken alvast vooruit met VV Heino- bestuurslid technische zaken Raymond Pot en trainer Marc Lobbert.

Het idee om PEC Zwolle (per 1 juli officieel de naam van nu nog FC Zwolle) uit te nodigen op Sportpark de Kampen in Heino komt niet opeens uit de lucht vallen. Raymond Pot vertelt: “In een ver verleden zijn wij al eens eerder bezig geweest om een BVO naar Heino te halen, nu kwam er via Jack de Haan, fanatiek supporter van de club uit Zwolle, contact en is het balletje gaan rollen.”

Trainer Marc Lobbert van VV Heino doet een bekentenis die de nodige rivaliteit doet groeien. “Als GA Eagles-supporter heb ik natuurlijk minder met PEC Zwolle. Natuurlijk is het geweldig om tegen een BVO te spelen en zeker tegen PEC Zwolle als kersverse eredivisieclub. In Heino spreekt PEC Zwolle zeer aan, zeker gezien de aanwezigheid in de voorgaande seizoenen van Heinoër Joran Pot. Maar dit zal volgend seizoen misschien toch ook een andere wending krijgen, gezien zijn overstap naar GA Eagles. Voor VV Heino en ons team zijn dit toch altijd leuke en bijzondere wedstrijden met de nodige media-aandacht en hopelijk een bijzonder hoog aantal toeschouwers. We kunnen ons als club en als team goed profileren. ”

Niet alleen de organisatie rondom de wedstrijd krijgt gestalte, ook de tactische plannen van VV Heino zijn voor deze wedstrijd al bedacht. “De tactiek zal niet anders zijn als in andere oefenwedstrijden. Het voordeel is vaak wel dat spelers extra gemotiveerd zijn in deze wedstrijden, want ze willen toch graag laten zien waartoe ze in staat zijn. Wij gaan altijd uit van onze eigen spelbedoelingen, zowel aanvallend als verdedigend. Dit hebben wij afgelopen seizoen ook prima binnen de lijnen laten zien, ook tegen diverse hoofdklassers.”, vertelt trainer Lobbert.

Ondanks dat voor VV Heino het een duel is middenin de zomerstop, wordt het treffen tussen beide ploegen heel serieus benaderd. “Je ziet vaak dat een amateurclub zo’n wedstrijd niet echt professioneel benadert en vervolgens in de wedstrijd tegen blessures aanloopt. Wij proberen deze fase dan ook als een oefenperiode in te plannen en hebben onze eigen belangen. Dus hebben we diverse trainingen en een mooie oefenwedstrijd tegen De Zweef gepland. De wedstrijd tegen PEC Zwolle is een mooie afsluiter!”, aldus Lobbert.

Durven beide heren zich te wagen aan een voorspelling van de uitslag?
Trainer Lobbert: “Ik vind de spelbedoelingen belangrijker dan de uitslag. Vanuit een goede verdedigende organisatie proberen we toch tot aanvallen te komen en te scoren. Laat ik het bij een kleine overwinning voor PEC Zwolle houden.” Bestuurslid Pot is dezelfde mening gedaan: “Ik hoop dat we zeker één á twee keer kunnen scoren. Een klein verlies kan daarom tot de mogelijkheden behoren.”

Aanvang van de wedstrijd zal om 19.30u zijn. “Het moet een mooi voetbalfeest worden in Heino, waar iedereen die het  wil, naar toe moet kunnen. Kaarten zullen daarom in de voorverkoop ongeveer drie euro voor kinderen kosten en vijf euro voor volwassenen. Daardoor is het toegankelijk voor iedereen!“, sluit Pot af.

Het complete schema voor de voorbereiding van PEC Zwolle:

Maandag 2 juli 2012 Eerste training Zwolle 10.00 uur
Donderdag 5 juli 2012 Zwolsche Boys – PEC Zwolle Zwolle 19.30 uur
Zaterdag 7 juli 2012 VV Olympia ’28 – PEC Zwolle Hasselt 17.00 uur
Dinsdag 10 juli 2012 VV Heino – PEC Zwolle Heino 19.30 uur
Donderdag 12 juli 2012 SVI – PEC Zwolle Zwolle 19.30 uur
Zaterdag 14 juli 2012 Excelsior ’31 – PEC Zwolle Rijssen 14.30 uur
Maandag 16 juli 2012 Start trainingskamp Limburg Venlo 15.00 uur
Woensdag 18 juli 2012 Fortuna Sittard – PEC Zwolle Sittard 19.30 uur
Vrijdag 20 juli 2012 NEC Nijmegen – PEC Zwolle Garderen 19.30 uur
Dinsdag 24 juli 2012 NAC Breda – PEC Zwolle St. Willibrord 19.30 uur
Zaterdag 28 juli 2012 PEC Zwolle – Almere City FC NNB 14.30 uur
Maandag 30 juli 2012 Start trainingskamp Billerbeck Duitsland Billerbeck 15.00 uur
Dinsdag 31 juli 2012 SUS Stadtlohn – PEC Zwolle Billerbeck 19.30 uur
Vrijdag 3 augus 2012 PEC Zwolle – KVSK Lommel United Zwolle 19.30 uur
Zaterdag 4 augus 2012 Open Dag Zwolle 13.00 uur
Vrijdag 10 augus 2012 Start Eredivisie