VV Heino krijgt de jeugd aan het fluiten

Afgelopen weken zijn er weer 28 jeugdleden bij de vv Heino geslaagd voor het KNVB diploma Pupillen scheidsrechter. De cursus bestond uit een theorie gedeelte en een praktijkgedeelte op een zaterdagmorgen. Zij slaagden allemaal, al bleken sommigen nog wel een beetje nerveus te zijn voor de wedstrijd. Zij ontvingen allemaal een scheidsrechtersbadge, en alle benodigdheden die je nodig hebt om een wedstrijd te leiden.

Binnenkort starten er ook weer vervolgopleidingen voor scheidsrechters, de zgn BOS – opleiding. Deze opleiding is meer gericht op het fluiten van junioren en seniorenwedstrijden. Dit past goed in het beleid van de vereniging: wedstrijden worden zoveel mogelijk geleid door KNVB opgeleide scheidsrechters. De vereniging is erg blij dat zoveel jeugdleden zich inzetten voor de vereniging.

De ‘Vrienden van vv Heino” zien ook dat de jeugd hun best doen en wilde dit belonen d.m.v. de aanschaf van scheidsrechterskleding voor deze jonge scheidsrechters. Ook zijn de ‘Vrienden” bereid gevonden de opleidingskosten voor hun rekening te nemen. Een prachtig gebaar van de ‘Vrienden”, die niet alleen de voetbalvereniging steunen, maar ook anderen die enige financiële ondersteuning steun nodig hebben voor hun passie.

Foto: Corine Rutte