Heino klopt Voorwaarts in boeiend duel: 1-0

De VV Heino heeft vanmiddag op eigen sportpark tegen directe concurrent Voorwaarts een zeer verdiende zege geboekt. In een boeiend duel rondde Robin Gerritsen in de 85-ste minuut een prachtige actie van uitblinker Jesper Schokker af. Ondanks een slotoffensief van Voorwaarts, maar ook enkele kansen voor Heino op de 2-0, bleek het de enige treffer van de wedstrijd te zijn. Met de 1-0 zege pakt de ploeg van Marc Lobbert drie belangrijke punten en gaat de winterstop in op een zeer keurige vierde plaats.

Het publiek op sportpark De Kampen werd vanmiddag getrakteerd op een boeiende wedstrijd tussen twee ploegen die volop voor de winst gingen. Het leverde over en weer kleine kansen op die niet werden verzilverd. Zeker in de eerste helft was er nauwelijks sprake van enig krachtsverlies, hetgeen leidde tot een ‘logische’ 0-0 ruststand.

Tijdens de theepauze laadden beide ploegen zich nog eens op en werden de duels feller, het tempo opgevoerd en er werd sneller gestoord. Na een sterke openingsfase van Voorwaarts waren de beste kansen echter voor de groenhemden, maar zoals wel vaker dit seizoen zat het in de afwerking vaak niet mee.
Voorwaarts gaf echter prima partij en liet zien niet voor niets hoog in het klassement te staan. Zeker nadat Voorwaarts-trainer Hans Uiten den Boogaard de boomlange Simon Rutgers binnen de lijnen had gebracht nam de Twellose dreiging toe. Zeker tot driemaal toe moest de uitstekend keepende Heino-goalie Tom Vastenavond gestrekt naar de hoek om een tegentreffer te voorkomen. “Hij heeft vandaag drie punten gepakt!”, zo twitterde de VV Heino na afloop, die hem uitriep tot ‘Man of the match’.

Door de aanvallende druk van Voorwaarts kwam er voor de groenhemden wat meer ruimte voorin. De Twellose defensie had de handen vol aan de gebroeders Robin en Wilco Gerritsen, de moeilijk grijpbare Remco Beumer en de razendsnelle Jesper Schokker. Schokker had in de 83-ste minuut de openingstreffer op de schoen, maar zijn inzet werd gestopt door de uitstekende Voorwaarts-doelman Jelmer Clemenkowff. Twee minuten later was het echter wel raak. Een snelle rush van Schokker werd laag voorgegeven om vervolgens efficiënt te worden binnengeschoten door Robin Gerritsen. En hoewel de dreiging van een tegentreffer voortdurend in de lucht bleek hangen, was de grootste scoringskans daarna nog voor matchwinnaar Gerritsen. In de voorlaatste minuut krulde hij op fraaie wijze de bal….nét naast. Het werd hem vergeven. Dankzij zijn treffer blijven de punten immers in Heino en kunnen Lobbert en de zijnen met een goede serie op zak aan de winterstop beginnen.

Dankzij de zege doet de VV Heino ook nog volop mee in de strijd om de tweede periodetitel. Zowel Vogido, Tubantia als Heino voeren in dat klassement aan met 11 punten uit vijf wedstrijden.

Foto: Henk Peter Kok