Heino – Stiekem hoopte de voltallige supporterschare van VV Heino nog op een verrassing. Bij stevige winst zou de ploeg van Marc Lobbert zich immers alsnog plaatsen voor een volgende set wedstrijden richting 1e klasse. En inderdaad: exact 35 minuten was deze verrassing tegen het Almelose PH niet uitgesloten. Heino voetbalde verzorgd en deed zeker niet onder voor de nummer 12 uit de eerste klasse. Gedurende het eerste halfuur waren de betere kansjes zelfs voor Heino. De lichte hoop die dat met zich meebracht verdampte echter in (net als in Almelo) in de 35e minuut. Een voorzet vanuit een cornersituatie werd effectief door PH binnengewerkt: 0-1. Het was de voorbode van de definitieve mokerslag die volgde in de 43e minuut. PH-spits Jeffrey Wesselink schoot vanaf de tweede lijn zeer fraai in. Heino-goalie Tom Vastenavond was kansloos: 0 – 2. De wedstrijd was gespeeld. Voor promotiekans was het over-en-uit. Op de keper beschouwd was dat jammer: Heino liet zeker in de wedstrijd zien, met verzorgd voetbal en regelmatig mooie combinaties goed partij te kunnen bieden.

Zowel Heino als PH bleven, ook na het pleit beslecht was, verzorgd voetballen waardoor het (voor het publiek) tot op het eind een mooie wedstrijd bleef om te zien. Dat het eindelijk 3-3 werd was a) terecht, b) leuk voor de eer en voor de statistiek.
De tweede helft werd aantrekkelijk gehouden doordat eerst Kenny Hendriks (hij stopt) een publiekswissel kreeg, enkele minuten later gevolgd door Willem Mulder. Gezien het getoonde spel in de slotwedstrijd hadden beide spelers zeker nog een of meerdere seizoenen meegekund. Hendriks speelde een puike wedstrijd en hield linksmidachter de linies goed dicht. Willem voegde als vanouds weer wat extra’s  toe als verbindende schakel op het middenveld. Mede dankzij deze kwaliteiten kon Heino dit keer gedegener partij bieden aan PH dan tijdens de eerste wedstrijd (Hemelvaartsdag, Almelo, waar PH met 2-0 won).
Een kwartier voor tijd voerde PH de score zelfs op tot 0-3. Als dat de eindstand zou zijn geweest zou dat zeer geflatteerd zijn geweest. Heino bood de hele wedstrijd goed partij. In de slotfase zette Heino nog aan voor een eretreffer en dat pakte uitermate verdienstelijk uit. In de 78-ste minuut werd een mooie voorzet van Roland Mulder al even fraai ingekopt door Jorik Hollewand: 1-3. Tot veler verbazing was het enkele minuten nogmaals raak door een schier onhoudbaar afstandschot van Rik Keijzer: 2-3. Het slotoffensief van Heino leverde daarna een aaneenschakeling van kansen en kansjes op, waardoor er zowaar een licht ’het zal toch niet…’-sfeertje ontstond. En inderdaad: het zou niet…. Peter Gerritsen tikte twee minuten voor tijd de eervolle 3-3 nog binnen en daarmee was het over en uit.
Enige smet op de wedstrijd kwam in de 88e– minuut toen de verder uitstekend leidende scheidsrechter Van Ek uit Enschede een tweede gele kaart (dus rood) trok voor Gerritsen. Qua overtreding terecht, qua sfeer op het veld onnodig.
Toen na 90 minuten het eindsignaal klonk was PH blij dat ze door kunnen naar de volgende set wedstrijden. Heino leek te kunnen leven met de uitschakeling. De ploeg van Marc Lobbert kan terugkijken op een prima seizoen, waarin het lang om het kampioenschap heeft meegespeeld, de periodetitel pakte en zeker in de slotwedstrijd liet zien een waardige tegenstander te zijn van deze eerste klasser.  PH was gewoon een maatje te groot