Van 18 tot 21 juli werd door EuroSportring voor het eerst een internationaal voetbaltoernooi georganiseerd in Wroclaw, Polen. Op uitnodiging van deze organisatie, waar ook het Heinose toernooi de PompCup onder valt, kregen 13 C -en 13 D-spelers van vv Heino de kans om deel te nemen. Zo gezegd zo gedaan. Op woensdagavond 17 juli vertrokken 26 spelers en 16 begeleiders met de bus naar Polen.

Wat kon de groep van het land verwachten? Vooraf had niemand enig idee. Vraag er nu naar bij één van de 42 meegereisde Heinoërs en zij zullen allen het land en de stad als vakantiebestemming aanbevelen. Enige minpunt: de lange reis. Met de bus duurde het ruim 15 uur voordat de eindbestemming werd bereikt.

Het toernooi vond plaats op het sportpark naast het Olympisch stadion. Op 9 voetbalvelden werden door 85 deelnemende teams uit 9 verschillende landen wedstrijden gespeeld. Gedurende 3 dagen werd er in de brandende zon volop gevoetbald. De C-spelers uit Heino hebben 5 wedstrijden gespeeld en de D-spelers 4.

Op voetbalgebied zat het beide teams niet echt mee. De strijd om de Wroclaw Trophy werd door de D -en C jeugd niet in de hoogste regionen gevoerd. De D-spelers eindigden in hun categorie, de jongens onder 13 jaar, op de 13e en laatste plaats. Wat echter het hele toernooi voorop stond was de sportiviteit, het plezier en vooral de show! Met prachtige acties en aanvallend voetbal lieten de spelers bij vlagen zien dat zij zeker wel mee konden komen.

De selectie van onder 15 had, na een mindere start, een opleving. Na 4 poulewedstrijden, met tweemaal verlies, een gelijkspel en een winstpartij, werd gestreden voor de tiende plaats. Doordat een tegenstander niet op kwam dagen in de kruisfinale werd daar een 3-0 winst genoteerd. In de wedstrijd die volgde werd de tiende plaats veilig gesteld met een 1-0 winst.

Met veel plezier wordt terug gekeken op fantastische dagen. Een mooie ervaring voor zowel spelers als begeleiders. Deze spelers zijn klaar voor het nieuwe seizoen! In augustus zullen alle teams van vv Heino starten met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.