Heino – Op sportpark De Kampen heeft VV Heino zaterdagmiddag een eenvoudige zege behaald door zaterdagtweedeklasser SV Nieuwleusen werd 7-0 opzij te zetten. Als de ploeg van Marc Lobbert in de tweede helft iets zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen had het scorebord na 90 minuten gemakkelijk dubbele cijfers gekend. Met deze grote score deed Heino goede zaken richting de volgende bekerronde, maar was officieel nog afhankelijk van de wedstrijd OVC- Overwetering. Overwetering had uit de twee vorige wedstrijden evenveel punten en zou zich bij een overwinning van 9-0 of meer plaatsen voor de volgende ronde. Dat gebeurde niet:  de overwinning van de Olstenaren bleef beperkt tot 2-4. Het gevolg: Heino bekert verder. SC Overwetering kan zich richting op de competitie waar het in de derde klasse zal uitkomen.

Speel jij al mee met de EREDIVISIEpool vanSallandMagazine? Inschrijven kan nog: zie de link elders op de site. Maak voetbal extra spannend en speel mee.

Terug naar de wedstrijd op sportpark De Kampen, waarbij Heino SV Nieuwleusen met 7-0 klop gaf. De overwinning was voor Heino vooral in de eerste helft een lekkere opsteker. Met verzorgd voetbal speelde de ploeg het beste spel tot nu toe in dit nieuwe seizoen. Er was rust, motivatie, voorwaartse druk en samenspel. Het resulteerde al na enkele minuten in een treffer van Peter Gerritsen. Die goede start zette zich door en na een krap half uur stond er al een 4-0 score op het bord en was de race gelopen. De ruststand was 5-0. Na de thee bleef de verdediging solide en het spel op het middenveld goed en werd nog steeds de combinatie gezocht. Verleid door de gunstige stand werd in de afwerking gekozen voor eigen succes en galery-play, dat zoals zo vaak ten koste ging van de effectiviteit. Het duurde tot de 63-ste minuut voordat de zesde treffer kon worden aangetekend, door Peter Gerritsen die in de laatste minuut een mooie solo ook voor de 7-0 en zijn derde treffer tekende. De overige doelpunten kwamen op naam van Bas Jansen, Rik Keijzer, Robin Gerritsen en Jesper Schokker.

Het volledige overzicht van uitslagen in de Bekercompetitie vindt u altijd in laatste update van ‘Hier met die beker’ op deze site. << zie hier>>