Raalte speelde gistermiddag met 2-2 gelijk tegen Sportlust Vroomshoop. Daardoor weet Raalte, met nog drie wedstrijden te gaan in 5I, in ieder geval dat men het kampioenschap en een tweede (promotie)plaats niet meer in eigen hand heeft. Positief bekeken heeft men gisteren tegen de nummer drie (Vroomshoop) de prijzen ook nog niet wegegeven.

‘Wij maakten zelf twee goede goals, maar hadden bij de tegentreffers de nodige pech. Bij de 2-1 bijvoorbeeld gaat de bal via de paal en de rug van onze keeper erin. Al met al moet ik zeggen dat we nog promotiekansen hebben. Na afloop heb ik de ploeg ook een compliment gemaakt. We hebben hard gewerkt’, wist Raalte-trainer Plagman.

Hij zag dat spits Nick van Tolij zijn ploeg Raalte op een prettige 0-1 voorsprong zette. Bram Oude Monnink zorgde echter binnen het halfuur ook weer voor de gelijkmaker (1-1). Niet veel later moest Vroomshoop al met tien spelers verder, toen Hankamp zijn tweede gele kaart ontving. Raalte mocht voor rust doelman Tiggelhoven (foto) nog dankbaar zijn dat men met 1-1 ging rusten. Tiggelhoven keerde namelijk een strafschop van Klunder. ‘Hij hield ons in de wedstrijd’, aldus zijn trainer.

Met tien spelers kwam de thuisploeg net na rust wel op voorsprong (2-1, Warringa). Rick van der Ros wist gelukkig voor de Raaltenaren snel daarop al de 2-2 te maken. Daarna kwam Raalte ook met tien spelers te staan, toen Marno Nijkamp ook rood ontving. ‘Je kunt deze kaart geven, maar ik vond het eerder een gele kaart’, besluit Plagman.

Door het gelijke spel is de stand bovenin 5I als volgt: Ulu Spor (16-33), Raalte (17-31), SP Vroomshoop (16-30), SP Deventer (16-27) en Mariënheem (16-26).

Komende twee zondagen is Raalte vrij in 5I. Er staat komende zondag wel een oefenwedstrijd tegen ABS gepland. Men komt op zondag 13 april weer in actie voor de competitie: in en tegen Nieuw Heeten.