Nieuwleusen presteert teleurstellend uit tegen Voorwaarts (2-0)

Nieuwleusen-trainer Alex Booij zag vanmiddag een teleurstellende wedstrijd van zijn ploeg uit tegen Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk. ‘Er was eigenlijk niet veel aan. Beide ploegen verdedigde aardig, maar haalde aanvallend een matig niveau. Uiteindelijk verloren we met 2-0.’

‘Na twintig minuten maakt Voorwaarts de 1-0 uit een buitenspelmoment. Onze grensrechter vlagt, maar de scheidsrechter negeerde dit signaal voor de eerste en enige keer deze middag. Eigenlijk waren wij deze eerste helft alleen gevaarlijk uit een vrije trap. Aanvallend was het onder niveau.’ Jordy Niks was de man die Voorwaarts op 1-0 zette.

‘In de tweede helft probeer je nog het nodige, door het één op één te zetten, maar dat leverde weinig op. Na een pass volgde eigenlijk altijd weer een duel. We hadden elkaar strakker en beter aan moeten spelen om uit de duels te blijven. We hebben voor de rest wel hard gewerkt, maar uiteindelijk verlies je met 2-0. Een goal die vijf minuten voor tijd valt’, besluit de oefenmeester. Gert Dogger was het, die nummer drie Voorwaarts in veilige haven schoot (2-0).

Nieuwleusen is met een tiende plaats, zo lijkt het, zo goed als veilig. Nummer elf EDON volgt op zes punten met nog vier duels te gaan. Volgende week speelt Nieuwleusen thuis tegen hekkensluiter Wilsum.

Foto’s: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)