Het team van trainer Art Langeler krijgt morgenavond gelegenheid de wrange nasmaak van de wedstrijd tegen PSV weg te poetsen.

In Waalwijk treffen de Zwollenaren RKC voor de tweede maal binnen tien dagen. De competitiewedstrijd vorige week zondag was een prooi voor PEC Zwolle. Fred Benson en Ronnie Reniers troffen doel, Teddy Chevalier deed vlak voor tijd wat terug: 1-2. Dit was voor RKC Waalwijk de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Wel staat het team van trainer Erwin Koeman op een keurige dertiende plek. PEC Zwolle bevindt zich momenteel op de vijftiende plaats, met twee punten minder dan RKC Waalwijk.

PEC Zwolle loot in de KNVB Beker opvallend vaak ploegen uit de Eredivisie. Zo speelden de Blauwvingers de afgelopen drie seizoenen bekerwedstrijden tegen Willem II, FC Twente, RKC Waalwijk en dit seizoen Roda JC en nu dus wederom RKC Waalwijk. Enkel de uitwedstrijd van vorig seizoen tegen Cambuur Leeuwarden was tegen een ploeg van een divisie lager. Mocht PEC Zwolle met de winst terugkeren uit Waalwijk, zit het team van Art Langeler donderdagavond in de koker voor de loting van de achtste finale. Dit zou voor Zwolle de eerste keer zijn sinds het seizoen 2007/2008, toen het elftal van trainer Jan Everse wist door te dringen tot de kwartfinales van het bekertoernooi. In de Rotterdamse Kuip was Feyenoord daarin met 2-1 te sterk. Nadien volgden vier seizoenen van vroegtijdige uitschakeling door Cambuur Leeuwarden, Jong De Graafschap, FC Twente en RKC Waalwijk.

De bekerwedstrijd begint morgenavond om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sanders. Hij zal hierbij worden geassisteerd door Langkamp, Vandeursen en Boot. Het thuisfront kan de wedstrijd rechtstreeks bekijken via Eredivisie Live, kanaal 1.

De laatste vijf ontmoetingen in Waalwijk:
21/10/2012 RKC Waalwijk – PEC Zwolle 1-2 (Eredivisie)
01/10/2010 RKC Waalwijk – FC Zwolle 3-1 (Jupiler League)
06/03/2009 RKC Waalwijk – FC Zwolle 1-0 (Jupiler League)
04/04/2008 RKC Waalwijk – FC Zwolle 2-0 (Jupiler League)

bron: PEC Zwolle