PEC Zwolle wist vorige week vrijdag voor een daverende stunt te zorgen door PSV in eigen huis met 1-3 te verslaan. De tegenstander vanavond sc Heerenveen kwam een stuk minder prettig uit de winterstop gerold. Het team van trainer Marco van Basten ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Heracles Almelo. Spits Everton wist binnen de minuut het net te vinden, waarna het de Friezen maar niet lukte een vuist te maken.

Hierdoor treffen we Zwolle en Heerenveen op een gedeelde dertiende plek aan. Beide ploegen hebben vanavond baat bij een overwinning, om zo een gat te slaan met de onderste regionen. Een gemakkelijke opgave zal dat niet worden, aangezien PEC Zwolle de slechtste thuisbalans van de Eredivisie heeft met vier punten uit negen wedstrijden. Terwijl de uitbalans van sc Heerenveen ook weinig rede tot juichen geeft. De Friezen staan met vier punten uit negen uitwedstrijden op de voorlaatste plek. De ploeg wist dit seizoen nog geen duel op vreemde bodem te winnen. Wel is Heerenveen koploper in de Eredivisie op het gebied van gele kaarten. De spelers van Marco van Basten werden dit seizoen al 41 keer op een gele prent getrakteerd.

Het affiche Zwolle – Heerenveen stond in de Eredivisie pas tweemaal op het menu. Beide ploegen wisten deze wedstrijd eenmaal met 1-0 te winnen. De laatste overwinning van Zwolle dateert van april 2004. Bert Zuurman was de matchwinner, al knalde Gerald Sibon een paar minuten voor tijd bijna de gelijkmaker op het scorebord. De spits zag zijn schot echter uiteen barsten op de lat. Afgelopen november stonden de ploegen in Friesland tegenover elkaar. PEC Zwolle verloor die middag wat ongelukkig met 2-1. Voormalig Heerenveen-speler Joey van den Berg was vanaf de strafschopstip trefzeker voor de Blauwvingers.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor deze confrontatie, daarom openen de stadionkassa’s vanaf 16.45 uur tot 19.00 uur de luiken. Op vertoon van een seizoenkaart, clubcard of een legitimatiebewijs uit de regio Zwolle kun je een toegangskaart kopen. Personen afkomstig uit de regio Friesland kunnen alleen kaarten aanschaffen via sc Heerenveen. Voor de thuisblijvers biedt Eredivisie Live uitkomst. Kanaal 1 zendt het duel rechtstreeks uit. De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Sanders. Hij zal hierbij worden geassisteerd door Coen Droste en Edwin de Vree. Rob Dieperink is de vierde official. De aftrap in het IJsseldelta stadion is vanavond om 18.45 uur. Met het oog op de verwachte sneeuwval, raadt PEC Zwolle bezoekers van deze wedstrijd aan tijdig richting het stadion te komen.

Meest recente ontmoetingen in Zwolle:
17 april 2004 FC Zwolle – sc Heerenveen 1-0 (Eredivisie)
17 mei 2003 FC Zwolle – sc Heerenveen 0-1 (Eredivisie)