Zaterdagavond strijden PEC Zwolle en NAC Breda om een drietal dure punten. Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van de ranglijst en kunnen een overwinning dan ook goed gebruiken.

Tegenstander NAC Breda staat op een veertiende plaats en heeft drie punten meer dan PEC Zwolle. De club bestaat dit seizoen honderd jaar maar van feestvreugde zal weinig sprake zijn. NAC Breda begon belabberd aan de competitie, waarop trainer John Karelse werd ontslagen. Adri Bogers volgde hem als interim-coach op. Onder deze nieuwe trainer werd er tweemaal gewonnen van VVV-Venlo en RKC Waalwijk. Vorige week echter gingen de geel-zwarte in eigen huis met 0-1 onderuit tegen FC Groningen. De Bredanaars staan er naast het sportieve aspect ook financieel gezien niet best voor, getuige de categorie 1 indeling door de KNVB. Voor PEC Zwolle is het zaak na de goede maar verloren wedstrijden tegen PSV, sc Heerenveen en Ajax het zoet van een overwinning weer eens te proeven. Complimenten over het vertoonde spel zijn leuk, alleen wordt daar geen oorlog mee gewonnen.

De wedstrijd Zwolle – NAC Breda werd in de historie achtmaal op het hoogste niveau gespeeld. Beide ploegen wisten drie keer te winnen en tweemaal eindigde het duel in een gelijkspel. De laatste thuiszege van Zwolle op de Bredanaars dateert uit 1999. Op 16 augustus van dat jaar werd het in een spectaculair duel 4-3 voor de Blauwvingers. Grote man aan de kant van het toenmalige FC Zwolle was Ignacio Tuhuteru. De behendige buitenspeler wist een paar minuten voor tijd het winnende doelpunt binnen te prikken. Hierdoor kwam Zwolle voor de vierde keer op een voorsprong, die uiteindelijk niet meer werd weggegeven. In de huidige selecties van beide ploegen lopen een paar bekende gezichten rond. Zo staan bij NAC Breda voormalig Zwollenaren Jelle ten Rouwelaar en Eric Botteghin onder contract. Doelman Ten Rouwelaar stond een seizoen op huurbasis onder contract in de hoofdstad van Overijssel, terwijl Eric Botteghin de club viereneenhalf seizoen trouw was. In Zwolse dienst kwam de verdediger tot 140 wedstrijden, waarin hij twaalf keer wist te scoren. Na de misgelopen promotie van twee seizoenen geleden besloot de Braziliaan de stap naar de Eredivisie zonder Zwolle te maken. Bij NAC Breda vormt hij sindsdien samen met Kees Luijckx het centrale verdedigingsduo. Bij PEC Zwolle staat in de persoon van Arne Slot één speler met een verleden in Breda onder contract. De geblesseerde middenvelder, voor wie de wedstrijd morgen nog te vroeg komt, speelde vijf seizoenen voor NAC Breda.

Voor deze zogenaamde zespuntenwedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar. Klik hier voor nadere informatie over de kaartverkoop. Het duel staat morgen onder leiding van scheidsrechter Kuipers. Hij zal hierbij worden geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Koekoek. Eredivisie Live zendt de wedstrijd rechtstreeks uit op kanaal 4. Aftrap is om 19.45 uur.