PEC Zwolle speelt vanavond de laatste competitiewedstrijd van 2012 tegen Heracles Almelo. Het is voor de eerste maal in de historie dat de ploegen elkaar op Eredivisieniveau treffen in Twente.

Het doordeweekse bekerprogramma bracht beide ploegen een ronde verder. Heracles won met 1-3 bij NAC Breda, terwijl Zwolle in Deventer met 2-3 te sterk was voor Go Ahead Eagles. De bekerloting van gisteravond koppelde de provinciegenoten aan elkaar. Waardoor PEC Zwolle op 30 januari in het eigen IJsseldelta stadion aantreedt voor een kwartfinale in de KNVB Beker.

In de competitie draait Heracles Almelo een stabiel seizoen. De ploeg van trainer Peter Bosz staat op een elfde plaats en weet door een aanvallende speelstijl veel tot score te komen. Zo lieten de Almeloërs het net al 34 keer bollen. Na de topploegen PSV, Ajax en Feyenoord scoort de ploeg dan ook het meest. Door de aanvallende speelstijl is Heracles Almelo achterin alleen kwetsbaar. Het krijgt daardoor veel doelpunten tegen. Zo kon doelman Pasveer al 34 keer vissen, dat is 6 maal meer dan de Zwolse keepers Boer, Ter Wielen en Wintjens. In de selecties van de ploegen spelen geen spelers met een verleden bij de tegenstander.

De laatste keer dat het affiche tussen Heracles en Zwolle in Almelo op het programma stond was in het seizoen 2004/2005. Heracles won die jaargang met 2-1 door doelpunten van Gertjan Tamerus en Jeffrey De Visscher. Een kwartier voor tijd scoorde Jos Hooiveld de Zwolse aansluitingstreffer. Dichterbij wisten de Blauwvingers die avond niet te komen. Uiteindelijk werd Heracles Almelo dat seizoen met één punt voorsprong op Sparta Rotterdam kampioen. De ontmoeting tussen Zwolle en Heracles daarvoor werd met 0-1 gewonnen door de Zwollenaren. Matchwinner was Richard Roelofsen die met een knappe volley in blessuretijd voor de overwinning zorgde. Frappant genoeg werd in deze jaargang het toenmalige FC Zwolle kampioen van de Gouden Gids Divisie.

De wedstrijd vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Van Boekel. Hij wordt hierbij geholpen door Strijker, Vandeursen en Mulder. Voor de mensen die niet naar het oosten van het land afreizen, zendt Eredivisie Live de wedstrijd vanavond rechtstreeks uit. De uitzending op kanaal 3 begint om 19.25 uur, 20 minuten later wordt er afgetrapt in het Polman stadion.

Laatste ontmoetingen in Almelo:
11 april 2005 Heracles Almelo – FC Zwolle 2-1 (Gouden Gids Divisie)
3 februari 2002 Heracles Almelo – FC Zwolle 0-1 (Gouden Gids Divisie)
7 oktober 2000 Heracles Almelo – FC Zwolle 1-2 (Toto Divisie)
10 september 1999 Heracles Almelo – FC Zwolle 1-1 (Toto Divisie)