Na de twee eerdere overwinningen in het bekertoernooi uit bij Roda JC en RKC Waalwijk, neemt PEC Zwolle het vanavond op tegen Go Ahead Eagles. Hierdoor is voor het negende seizoen op rij sprake van een IJsselderby, ondanks dat de ploegen nu niet in dezelfde divisie spelen. PEC Zwolle zal vanavond door een grote schare fans worden aangemoedigd. Het uitvak in de Adelaarshorst is al geruime tijd uitverkocht en zit morgen met 400 fans tot de nok toe gevuld. 

De eerstedivisionist uit Deventer kent een wisselvallig seizoen en vindt zichzelf terug op de achtste plek van de ranglijst. In het eigen stadion verloor de ploeg slechts eenmaal. Alleen FC Dordrecht wist eind oktober met een 0-2 zege Deventer te verlaten. Afgelopen zondag verloren de rood-gele ondanks een 1-3 voorsprong met 4-3 in en tegen Volendam. In de KNVB Beker is het team van trainer Erik ten Hag een stuk succesvoller. Zo werd er thuis na een spektakelstuk (4-4) met penalty’s gewonnen van VVV-Venlo. Terwijl de Eagles in de daaropvolgende ronde met de zege aan de haal gingen in Doetinchem, waar De Graafschap op een 0-3 nederlaag werd getrakteerd.

De laatste twee edities van de IJsselderby in Deventer werden allebei door Zwolle gewonnen. Twee seizoenen terug stond er een 1-3 eindstand op het scorebord, terwijl het vorig seizoen 0-1 werd. Bart van Hintum was met een rake vrije trap de Zwolse matchwinner. In de huidige selecties spelen voetballers met een verleden bij de tegenstander. Aan Zwolse zijde is dat Joey van den Berg. Hij stond in het seizoen 2007/2008 onder contract in Deventer, waar hij tot 11 optredens in het eerste elftal kwam. Tegen Zwolle speelde hij dat seizoen niet. Ook vanavond gaat de derby aan Van den Berg zijn neus voorbij, vanwege een schorsing door zijn rode kaart tegen AZ zit hij niet bij de selectie. Bij Go Ahead Eagles staat Joran Pot onder contract. Deze voetballer uit de regio speelde twee seizoenen bij het toenmalige FC Zwolle. In zijn eerste jaar kwam hij tot 17 optredens, in het kampioensseizoen dat volgde tot 26.

De bekerkraker staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Hij zal hierbij worden geassisteerd door de heren Langkamp, Schenkels en Abbink. Voor de mensen die geen kaart hebben kunnen bemachtigen biedt het Supporterscafe in het IJsseldelta stadion uitkomst. De deuren gaan al om 15.00 uur open en de wedstrijd kan bekeken worden op twee grote schermen. Ook thuis is de wedstrijd te volgen. Eredivisie Live zendt vanaf 19.30 uur uit op kanaal 2, de aftrap is om 19.45 uur.

Ook PEC Zwolle TV blikt vooruit op het bekerduel. Bekijk het item hier.

Recente ontmoetingen in Deventer:
27 november 2011 Go Ahead Eagles – FC Zwolle 0-1 (Jupiler League)
21 november 2010 Go Ahead Eagles – FC Zwolle 1-3 (Jupiler League)
14 maart 2010 Go Ahead Eagles – FC Zwolle 1-0 (Jupiler League)
18 januari 2009 Go Ahead Eagles – FC Zwolle 0-1 (Jupiler League)
30 september 2007 Go Ahead Eagles – FC Zwolle 3-1 (Jupiler League)