De Graafschap staat dinsdagavond in de derde ronde van het KNVB bekertoernooi tegenover Go Ahead Eagles. Het bekerduel begint om 18.45 uur, heeft plaats in stadion De Vijverberg en is gratis toegankelijk voor seizoenkaarthouders. In de vorige ronde rekende De Graafschap af met Sparta Nijkerk (2-3).

30-10-2012: De Graafschap – Go Ahead Eagles (18.45 uur)
Stadion De Vijverberg, Doetinchem
Arbiter Maarten Ketting

Voorgaande bekerronde

Ruim een maand geleden klopte De Graafschap hoofdklasser Sparta Nijkerk door onder meer twee goals van Harrie Gommans. Het andere doelpunt van de gasten kwam op naam van Anco Jansen, die een strafschop verzilverde. De gastheren maakten het wel spannend. Bij een 0-1 stand benutte Niels Buijtenhuis een penalty namens Sparta Nijkerk. In de slotfase schoot Stefan Fredriksen de 2-3 tegen de touwen.

Echt bekerduel

Daar waar De Graafschap zegevierde in Nijkerk, deed Go Ahead Eagles dat thuis tegen VVV-Venlo. Dat gebeurde na strafschoppen. In De Adelaarshorst kwam VVV op een 0-2 voorsprong. Pas laat in de tweede helft kwamen de Eagles op 2-2, waardoor verlengingen uitkomst moesten bieden. Aangezien beide teams ook daarin tweemaal het net vonden, volgde een strafschoppenserie. Ricky van Haaren en Marcel Seip faalden vanaf elf meter en daarom bekerde GAE verder.

Arbitrage

Vorig seizoen bereikte De Graafschap de laatste zestien van het bekertoernooi. Go Ahead reikte eveneens tot de achtste finales. Aankomende dinsdag is Maarten Ketting de scheidsrechter. Hij wordt geassisteerd door Arie Brink en Joost van Zuilen. Vierde official is Merlijn Gerritsen.

Update

De Graafschap-trainer Huistra heeft een fitte selectie in aanloop naar het bekertreffen. Jeroen Drost en Karim Tarfi zijn de enige afwezigen. “De eerste achttien blijven hetzelfde. Alleen Piotr Parzyszek zit er niet bij; hij doet mee met de beloften. Robin Pröpper vult die lege plek in”, zegt Huistra. “Het is een belangrijke wedstrijd voor ons. We willen graag doorgroeien met het team.”

Afwezig bij De Graafschap

Jeroen Drost (knie)
Karim Tarfi (knie)

bron: De Graafscap