Na twee gelijke spelen op rij uit bij FC Twente en thuis tegen VVV-Venlo gaat PEC Zwolle morgen in Den Haag voor de vierde overwinning van het seizoen. Tegenstander is het als achtste geklasseerde ADO Den Haag. De ploeg van trainer Maurice Steyn doet het hiermee naar behoren.

Wel valt op dat de resultaten van de Hagenezen buitenhuis beter zijn, dan in het eigen stadion. Van de negentien behaalde punten, werden er dertien in uitwedstrijden gescoord. In het Kyocera-stadion werd dit seizoen alleen van Willem II gewonnen, terwijl de punten met RKC Waalwijk, Ajax en AZ gedeeld werden.  PEC Zwolle heeft daarentegen een goede uitbalans. Van de zeven wedstrijden buitenhuis werden er twee gewonnen. Uit bij Willem II en RKC Waalwijk ging het team van Art Langeler met de zege aan de haal. Terwijl er uit bij Roda JC, FC Utrecht en FC Twente een punt werd gepakt. Verloren werd er dit seizoen alleen in De Kuip en het Abe Lenstra stadion.

De laatste keer dat beide ploegen in Den Haag tegenover elkaar stonden eindigde in een 3-1 overwinning voor ADO Den Haag. Grote man aan de kant van de Hagenezen was Hursut Meric. De behendige buitenspeler wist doelman Boer tweemaal te passeren. Meric is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij het Turkse Gençlerbirligi. Na de 3-0 tussenstand wist Tozé vlak voor tijd de Zwolse eer te redden. ADO Den Haag eindigde dat seizoen op een zesde plaats, PEC Zwolle op de vierde in de Jupiler League. Beide ploegen kwalificieerde zich voor de play-offs, waarin ADO Den Haag uiteindelijk wist te promoveren. Het toenmalige FC Zwolle kwam tot de finale ronde van de play-offs waarin De Graafschap net te sterk was. In de selecties van beide ploegen spelen weinig voetballers met een verleden bij de tegenstander. Bij ADO Den Haag staat Danny Holla onder contract. De middenvelder stond in het seizoen 2007/2008 bij Zwolle op de loonlijst en speelde ook mee in de laatste wedstrijd tussen beide ploegen. Bij PEC Zwolle staat geen oud-speler van ADO Den Haag onder contract. Alleen buitenspeler Youness Mokhtar was afgelopen zomer een week op proef in de Hofstad.

Scheidsrechter morgen is Van Sichem. Hij zal hierbij worden geassisteerd door De Vries, Brondijk en Van de Graaf. De wedstrijd is morgen rechtstreeks te zien op Eredivisie Live. Kanaal 3 zendt het duel vanaf 19.25 uur uit. De aftrap is om 19.45 uur.

Recente ontmoetingen in Den Haag:
5 oktober 2007 ADO Den Haag – FC Zwolle 3-1 (Jupiler League)
22 september 2004 ADO Den Haag – FC Zwolle 3-0 (Amstel Cup)
26 maart 2004 ADO Den Haag – FC Zwolle 1-1 (Holland Casino Eredivisie)
15 maart 2002 ADO Den Haag – FC Zwolle 1-1 (Gouden Gids Divisie)
7 december 2000 ADO Den Haag – FC Zwolle 1-4 (Toto Divisie)