Voor Hoonhorst is het winterstop na ruime overwinning

Met een 6-0 overwinning wist Hoonhorst zich vandaag naar de winterstop te schieten. In een thuisduel in 5A tegen La Premiere had men na de 2-0 weinig meer te duchten van de gasten uit Almelo.

Hoonhorst-trainer Bert Spies kon na het laatste fluitsignaal als één van de eerste Sallandse trainers terugkijken naar het eerste halfjaar. Immers zijn ploeg komt in 5A, met dertien ploegen, volgende week niet in actie. ‘Verdedigend doen we het goed. Aanvallend gaat het steeds beter, al was dat aan het begin van het seizoen te matig. We hebben nog maar negen goals tegen, dat is prima. Een verdediging onder leiding van een goede keeper heeft een mooie wisselwerking.’

Vandaag begon de ploeg van Spies goed op Sportpark de Potkamp. ‘La Premiere zette veel druk, we wisten daar goed onderuit te voetballen. Op het middenveld ontstond daardoor de nodige ruimte. Tien minuten voor rust wisten we de 1-0 en 2-0 te maken. Daarna gingen de koppies bij hen hangen’, zag Spies.

In de tweede helft liepen de Hoonhorsters uit naar liefst 6-0. Doelpunten deze middag werden gemaakt door Sjoerd Beljon (3x), Sten Klein Herenbrink (2x) en Jacco Broeks.

Hoonhorst staat met 12 duels en 20 punten op een vierde plaats in 5A.